Zoeken
  • Rosalie

Dat Josephine nog in mijn buik zat kreeg ik de vraag van Mariëlle, de nieuwe eigenaresse van Lieveluiers, of ik het nieuwe merk SmartBottoms wilde testen. Ik ben erg bekend met Blueberry en Motherease dus een nieuw Amerikaans merk testen zag ik wel zitten.


Graag vertel ik eerst meer over SmartBottoms. Christy Malone, eigenaresse van SmartBottoms, begon hiermee vanwege haar voorliefde van wasbare luiers. Haar missie is een duurzame luier van hoge kwaliteit die voor iedereen betaabaar moet zijn. Bovendien ook nog eens 100% geproduceerd in de Verenigde Staten. Makkelijker, gezonder voor baby en mileu en goedkoper dan wegwerpluiers, daar staat SmartBottoms voor. Hun collectie bestaat uit (Newborn) AIO’s, Covers, Oefenbroekjes, Zwemluiers, Prefolds, Boosters maar ook verschillende grootte Wetbags en (bad/strand)handdoeken. Lieveluiers heeft de Newborn AIO, (de normale) AIO, Covers en afbreekbare inlegvellen in haar webshop opgenomen.


Ik kreeg al snel 3 verschillende soorten luiers toegestuurd.

  • Born Smart 2.0 Newborn AIO 'Shimmer' (2,5-7 kg.)

  • Dream Diaper 2.0 'Tea Party' (5-16 kg.)

  • Too Smart 2.0 Cover 'Ginny' (4,5-16 kg).

Het eerst wat me opviel waren de prachtige heldere kleuren. Ik kon natuurlijk niet wachten totdat de kleine meid er was en dus heb ik 2 luiers, de AIO en de cover, aangepast bij onze Olivier aangepast. Op het moment van passen was Olivier 2 jaar en 4 maanden en al 3 maanden (overdag) zindelijk. Ik schat dat Olivier 14-16 kg is. De PUL voelt erg soepel en dun aan. Vergelijkbaar met Motherease. Voor de eerste passessie heb ik, zowel de AIO als de Cover, niet verkleind aangezien de maat van 4,5 kg tot 16 kg loopt. Beide luiers sloten mooi aan bij de benen en rug en ik had het gevoel dat de luiers zelfs nog wat ruim waren op de grootste stand. Dus voor de tweede passessie heb door middel van de drukknoopjes 1 rij verkleind. Deze stand gebruik ik ook bij de Blueberry Covers. Ondanks dat ze op de grootste stand mooi zaten, zag ik dat ze met 1 rij verkleind perfect zaten. De pasvorm doet me weer erg denken aan Blueberry. Wist je dat in de SmartBottom Cover ook flapjes zitten? Zo kan je er een prefold als padfold in leggen maar een prefold met snappi vastmaken kan ook. Er zitten geen dubbele lekgootjes maar ik vind dat niet persé meerwaarde hebben.

Twee maanden gingen voorbij en op maandag 31 augustus is onze dochter Josephine geboren. Met een gewicht van 4.179 gram en 5 dagen overtijd kan je wel stellen dat ze het goed bij me heeft gehad. Na 3 dagen, toen was de meconium verdwenen, zijn we weer begonnen met de wasbare luiers. Nu kon ik mooi de Newborn AIO gaan testen. Oh... die kleur. Ik vind deze zooo mooi!!! In eerste instantie had ik de AIO verkleind maar hij zat toen echt heel strak. Op de grootste stand zat hij goed. Die uitsparing voor de navel kwam goed van pas aangezien het stompje er nog niet af was. Zo irriteerde if scheurde de luier niet over de navel heen.

Ondanks dat deze Newborn AIO geschikt is vanaf 2,7 tot 7 kg heb ik het idee dat Josephine hem maar kort kan aanhebben. Door haar stevige beentjes past de luier enkel op de laatste drukknoopjes waardoor ze deze niet tot de 7 kg. kan aanhebben. Een kindje met dunnere (spille) beentjes zal hier langer plezier van hebben. (NB:Met bijna 12 weken was Josephine 5400 gram en 58 cm. lang en de Newborn AIO pastte ze toen niet meer)

Met 2 weken was ik benieuwd of ze al de One Size AIO en Cover aan zou kunnen. We waren net bij het consultatiebureau geweest en ze was 4.645 gram. De AIO is vanaf 4,5 kg. en de Cover vanaf 5 kg.

Mijn gevoel was goed want ze pastten ze al. Wel helemaal verkleind, maar het zat niet propperig of raar.

De Cover is goed te combineren met een prefold en snappi (bijvoorbeeld Imagine Baby) of met een voorgevormde luier (bijvoor de nachtluier Sandy van Motherease of de zelfgemaakte van Mei Leafde út Fryslan). Het dunne pul sluit mooi over beiden systemen en hield alles netjes binnen. Als ik ze vergelijk met de Blueberry Capri Covers zijn ze even lang. Bij de drukknoopjes is SmartBottoms iets smaller. De Blueberry Capri is bij de lekgootjes wat meer geplooid, dat heeft SmartBottoms niet en lijkt hiermee op de Motherease Airflow of Riki Wrap.

Bij de AIO wordt een extra inlegger geleverd die je erin kan klikken voor extra absorbtie. Ook zit er aan de voorkant nog een pocketopening waardoor je er nog meer absorptie kan toevoegen. Door de mix van katoen en hennep neemt de luier gemidd op. Wel heeft het een langere droogperiode. Sluit mooi aan bij de benen en achterop de rug.

Ben ik blij met deze luiers? Zeker weten!! Ze passen perfect bij Josephine en is eem toevoeging op de duurzame merken die wij al hebben. De one size luiers kunnen, als je een wat grotere newborn baby verwacht/krijgt, gelijk vanaf het begin gebruikt worden tot aan de zindelijkheid aan toe. Heb je een kindje die wat smallere beentjes heeft kan het zijn dat ze nog niet gelijk aankunnen.

SmartBottom is verkrijgbaar bij Lieveluiers. Newborn AIO - € 21,50

https://www.lieveluiers.nl/c-5316540/smart-bottoms-born-smart-2-0-newborn-aio/


One Size AIO - € 29,50

https://www.lieveluiers.nl/c-5316525/smart-bottoms-dream-diaper-2-0/ One Size Cover - € 21,50

https://www.lieveluiers.nl/c-5316581/smart-bottoms-too-smart-2-0-cover/

Check de Facebook en Instagram pagina van Eierbij voor de toffe winactie in samenwerking met Lieveluiers.nl
  • Rosalie

Net als Olivier draagt Josephine sinds deze week een barnsteen kettinkje. Het gebruik hiervan is in de Baltische staten en Alpenlanden erg normaal echter wordt het hier vaak als “alternatief” gevonden.


Wat is barnsteen nou eigenlijk? Barnsteen, ook wel amber genoemd, is verharde boomhars van naaldbomen en heeft een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer het barnsteen opwarmt tot lichaamstemperatuur komen er barnsteenzuren vrij en houdt ontstekingsreacties tegen. Barnsteen komt metname uit de Baltische regio vandaan vanwege zijn hoge niveau aan barnsteenzuur.


Wat is de werking?

Het dragen van een barnsteen sieraad heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking zoals doorkomende tandjes bij baby’s. Ook vermindert het de speekselproducie, werkt gunstig op je gemoedstoestand en geeft je net dat beetje extra kleur in je leven.


Barnsteen is er in vele kleuren. Van honinggeel, cognac tot ecru en zwart.

Iedere barnsteen wordt individueel dubbel geknoopt. Mocht er eentje splijten/stuk gaan dan blijven de rest van de “stenen” mooi zitten. Hoe lichter de kleur van de hard hoe meer zuur dit bevat. De kettinkjes of armbandjes worden ook vaak gecombineerd met edelstenen. Zo hebben deze ook hun eigen eigenschappen.


💙 Turkoois: ondersteunt de opname van voedingsstoffen.

💜 Amethist: kan ondersteunend werken bij in en doorslapen. Het hoge ijzergehalte heeft een positieve werking op het bloed en bloedsomloop, hierdoor worden huidklachten van binnenuit aangepakt.

💚 Jade: is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

💙 Amazoniet: brengt innerlijke rust en kalmte, werkt ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling.

Ook effectief is in het elimineren van elektromagnetische negativiteit, wat veroorzaakt wordt door verschillende elektronische apparaten (mobiele telefoons, microgolven en etc.).

💚 Lapis Lazuli: kan het leerproces bevorderen, het verlangen naar waarheid en kennis stimuleren. Bovendien wordt het beschouwd als de waarheid steen die kan helpen bij communicatie.

🤍 Labradoriet: maakt rustig en geeft kracht

💛 Amazoniet brengt innerlijke rust en kalmte, werkt ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling.

💚 Aventurijn: is een fijne rustgever na een drukke dag. Hierdoor zal het heerlijk slapen.

💖 Rozenkwarts zorgt voor rust en veiligheid. Hierdoor zal het heerlijk slapen.


Hoe weet je dat het barnsteen is?

Eenmaal in je handen twijfel je wellicht aan de echtheid. Anders dan de naam doe vermoeden is barnsteen geen steen en voelt daarom ook niet koud aan. Het is licht en warm en voelt aan als plastic. De “steentjes” zijn onregelmatig en er kunnen krasjes op zitten. Baltisch Amber is niet waardevol en ligt voor het oprapen daar op het strand. Grote stukken amber zijn wel waardevol.


Helpt het?

Onze Florian had geen kettinkje om en had veel last van zijn doorgkomende tanden, rode wangen en kwijlde ontzettend. Hij moest altijd zo’n slabbetje om. Onze Olivier kreeg er eentje om toen hij 4 maanden was. Hij had amper last van zijn tanden en heeft nooit gekwijld. Is het toeval? Kan, maar ik geloof er wel in. Onze Josephine heeft er nu ook eentje om. Eentje met barnsteen en rozenkwarts. Mooi roze (lees: meisjesachtig) en als ze hierdoor beter slaapt is dat mooi meegenomen.


Wat zijn jouw ervaringen met barnsteen? Ben erg benieuwd!

Diverse verkooppunten zijn:


Ziloen - https://www.ziloen.nl/merken/a-g/barnsteen/?

De Kleine Lama - https://www.dekleinelama.nl/product-categorie/barnsteen/

Mamanova - https://www.mamanova.nl/nl/barnsteen/

Little Shop Around the Corner - https://www.littleshoparoundthecorner.nl/c-3349365/barnsteen-wat-is-het-en-waarom-gebruik-je-het/


  • Rosalie

Zaterdag 29 augustus 2020

Voor het eerst sinds deze zwangerschap een slechte nacht gemaakt. Zouden dit nou voorweeen zijn? Ik herken de krampen niet vanuit de zwangerschappen van Florian (2014) of Olivier (2018). Sowieso is deze zwangerschap erg makkelijk verlopen. Nagenoeg geen klachten gehad. Dat was met Olivier wel anders. Daar begonnen de bekkenproblemen met 21 weken, bijna in het ziekenhuis komen te liggen door een flinke griep die 3 weken aanhield en 8 weken na de bevalling toch in het ziekenhuis terrecht gekomen met een restje longontsteking.


Ik begin wat te timen maar er zit niet echt regelmaat in. Even met de auto het dorp in om brood te halen en wat bij de supermarkt blijken al een beste opgave. Met de lunch worden er pannenkoeken gebakken en schuiven mn schoonouders aan. Daarna maar even mn bed in, in de hoop dat het wat afzakt. De verloskundige had ik appje gestuurd of dit voorweeen zouden kunnen zijn en ze besluit aan het einde van de middag even langs te komen. De baarmoedermond blijkt al mooi te zijn verweken, maar van onsluiting is nog geen sprake. Ik neem haar avdies van harte aan om even in bad te gaan en daarna met twee paracetamol op te gaan slapen en mochten ze toch terugkomen met regelmaat; bellen!


Zondag 30 augustus 2020

Om 07:00 uur staat Olivier bij me. Merk dat ik goed heb geslapen en besluit met hem naar beneden te gaan zodat papa kan uitslapen. Niet veel later komt ook Florian naar beneden en zitten we gezellig te ontbijten voor de televisie.


In de loop van ochtend gaat het toch weer rommelen. Ik begin voorzichtig wat te timen maar veel regelmaat zit er niet in ondanks dat ze wel 40-50 seconden aanhouden. Smiddags duik ik weer mn bed in maar kan er niet van slapen. Robin gaat met de jongens even op visite zodat ik rust heb en tussendoor ook nog maar even gekookt. Ook begon ik wat onrustig te worden. De vluchttas voor naar het ziekenhuis maar even opnieuw ingepakt en aangevuld want het kon wel eens zo ver zijn. Om 22:00 uur toch maar mn moeder opgebeld of ze hier heen kon komen zodat zij er zou zijn voor Florian en Olivier. Ik lig nog geen uur in bed dat ik besluit om naar beneden te gaan zodat ik verder niemand wakker maak. De weeen blijven komen maar enig regelmaat is ver te zoeken. 6 minuten, 8 minuten, 3 minuten, 12 minuten, geen uur tussen 3-5 minuten. Op de bank probeer ik wat te relaxen en val zelfs even in slaap want ik mis een uurtje. Overigens in mn app waarmee ik de weeen bijhield heb ik geen gaten, dus blijkbaar drukte ik wel steeds om de weeen te kunnen registreren.


Maandag 31 augustus

Om 05:15 uur krijg ik een appje van Robin hoe het gaat. Ik geef aan dat ik de verloskundige maar ga bellen, ondanks dat er geen regelmaat in komt.


05:30 uur

We vertrekken naar het ziekenhuis en treffen daar onze verloskundige aan. Ze gaat controleren en ik blijk 2 centimeter ontsluiting te hebben en een volledig verweken baarmoedermond. De bevalling is dus inderdaad gestart.

Gezien de ervaring met de twee andere kinderen had ik in mn geboorteplan staan dat ik tijdig een ruggeprik wil. Bij Florian duurde de bevalling 34 uur, waarbij ik bij 26 uur een ruggeprik kreeg. Bij Olivier moest ik me na 24 uur gebroken vliezen melden in het ziekenhuis en heeft het al met al 44 uur geduurd. Die ruggeprik had ik dus echt voor ogen om er dit keer een minder lange bevalling hopelijk te hebben.


06:45 uur

De verloskundige stelt voor om mn vliezen te breken en dat ik daarna ik bad ga voor een uurtje om te zien of er vordering in zit. Zo niet dan gaat plan ruggeprik in werking gezet worden. Robin en zij kletsen wat af over boten terwijl ik goed de weeen op kan vangen met wat muziek op de achtergrond. Ruim een uur later controleert de verloskundige wat dit heeft gedaan en zit dan op 3,5 - bijna 4 centimeter. Plan ruggeprik gaat in werking gezet worden, zoals we dat hadden besproken.


08:00 uur

Plan ruggeprik gaat in werking. De verpleegkundigen gaan me aansluiten op de apparatuur zodat ze me kunnen monitoren. De anesthesist is onderweg naar het ziekenhuis en zal er over een half uurtje zijn. De weeen worden sterker en wil weer gaan staan om de weeen op te vangen in plaats van te liggen.


08:45 uur

Waar blijft die anesthesist nou toch? De verloskundige had mij overgedragen naar de ziekenhuis verloskundige en zij kwam met de melding dat de anesthesist voor een spoedoperatie was opgeroepen. Zodra hij daarmee klaar was, zou hij meteen naar mij komen. Dit was echt een klap in mn gezicht. De weeen bleven werden steeds heftiger en staan, leunend over het bed kon ik ze opvangen maar ik ging dit niet volhouden. Ik wilde mijn ruggeprik.. NU!!


09:45 uur

De verloskundige gaat controleren hoever ik ben want ze ziet dat ik veel pijn heb. Ik blijk 8 centimeter ontsluiting te hebben en toen kreeg ik de reactie die ik helemaal niet wilde horen ‘een ruggeprik gaat niet meer lukken’. Ze besluiten me een pompje met remifentanil te geven om zo door de laatste 2 cm heen te slepen. Dit krachtige, ultrakorte morfine achtig middel zorgt ervoor dat je tussen de weeen door relaxed word zodat die laatste rottige 2 centimeter sneller gaan.


Dat pompje is echt mn redding geworden en wat heeft dat even fantastisch geholpen me door die laatste 2 centimeter door te slepen. Ik viel gewoon in slaap tussen de weeen door waardoor ze me steeds moesten aantikken dat ik wel moest doorademen. Nog geen half uur later was het dan al zo veel want ik kreeg persweeen. Het pompje werd afgekoppeld, ‘nee, dat wil ik niet’ bleef ik maar zeggen.


Iedereen stond klaar en de omsluitingsweeen werden omgezet naar persweeen. Een raar moment want op dat moment gebeurd er even niks en zaten we te wachten op de eerste echte perswee. Dit gevoel heb ik nooit zo gehad met de andere bevallingen omdat die weeen door weeopwekkers waren gemaakt.


10:35 uur

Ik weet niet hoeveel persweeen ik heb gehad maar binnen 7 minuten werd Josephine Frédérique op mijn borst gelegd. Wat een ontlading en onbeschrijfelijk gevoel om haar voor het eerst te zien. De placenta duurde toch wat te lang en kreeg een oxytocine spuit in mn infuus zodat de placenta er uitkwam. Ik werd nagekeken en daarna werden ik, Robin en Josephine alleen gelaten om met zn drietjes te genieten. We hebben bijna 2 uur rustig aan gedaan. Wat gegeten, Josephine aan de borst gelegd, ouders en broers/zussen gebeld om het heugelijke nieuws te vertellen.


Na de controles van Josephine heeft Robin haar aangekleed en kon ik even lekker douchen. Hierna mochten we naar huis! Zo onwerkelijk allemaal.


14:15 uur

We rijden Akkrum binnen en zien dat school net uit is. Florian zit met smart te wachten thuis, samen met opa en oma. Olivier lag nog even op bed en die kwam niet veel later naar beneden om zijn zusje te bewonderen. Ik ga nog even een uurtje naar bed toe, maar slapen kan ik niet. De kraamhulp was er half vier en heeft geholpen met opstarten.

Terugkijkend op deze bevalling had ik nooit gedacht dat het zou lukken zonder ruggeprik gezien de andere twee lange, heftige bevallingen. Deze moesten opgewekt worden en niks lukte, terwijl het nu allemaal uit mijzelf is gekomen. Deze weeen waren totaal anders en beter te handelen dan de weeen met weeopwekkers. Had nooit verwacht dat ik dit kon en wat ben ik hier stiekem trots op!© 2018 by Eier Bij. Gemaakt door Rosalie Eier

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now