Zoeken
  • Rosalie

Dag 13


De wereld om ons heen is gehuld in een prachtige witte sluier om ons heen. Jij ligt warm in je bedje, de zon komt langszaam op en daar staan je ouders en broer te zingen aan je bed. Jij wil dit niet, ook niet als we de cadeautjes en de gestuurde kaartjes laten zien. Je draait je om en gaat verder slapen.


Vorig jaar op je verjaardag was er nog niks aan de hand. Het corona virus was nog een ver-van-mn-bed show en we zaten ons voor te bereiden en verheugen op onze wintersportvakantie. Het lijkt zo ver weg allemaal en toch zijn we alweer een jaar verder.


Vorige week kreeg je de waterpokken, net voordat je ging logeren bij opa en oma. Wat had je daar veel zin in! Je voelde je niet lekket, de sneeuwpret ging gedeelte langs je heen en gistermiddag hebben we jouw verjaardag gevierd met opa en oma want met zn allen samenzijn kan in de huidige situatie niet.


Vandaag ben je echt jarig maar je ligt nog steeds in bed. De cadeautjes staan nog ongeopend beneden. Wat ben je toch een prachtige lieve jongen. Eentje die er schattig uitziet maar het kaas van zijn brood niet laat eten. Eentje die al gelukkig wordt van een ballon en hysterisch wordt als deze stuk gaat. Eentje die lief alleen kan spelen en sochtends bij ons in bed komt liggen. Maar weet je Olivier? Het maakt helemaal niks uit. Het is jouw verjaardag en we laten je lekker even uitslapen. Hopelijk kunnen we vandaag gaan schaatsen en heb je (natuur)ijs al twee keer mogen beleven in jouw korte leventje!!

#jarig #jarigincoronatijd #jarigejob #corona #driejaaroud #blogger #influencer #kidslifestefood #feetje #30dagenblogchallenge #eierbij #vandaagffniet #verjaardagsmoeheid

3 keer bekeken0 reacties
  • Rosalie

Dag 10


Deze vraag krijg ik best wel vaak, waarom ik in vredesnaam wasbare luiers gebruik. Wat is er mis met wegwerpluiers vraagt men dan? Toen ik in 2017 zwanger was van Olivier (’18) ging ik voor het eerst een zwangerschapsbeurs bezoeken. Ik zag daar een mooie stand met wasbare luiers, ik werd uitgebreid geïnformeerd en men zei dat ik ook met een huurpakket kon beginnen om te kijken welke systemen en merken er zijn. Dat zette mij aan het denken. Ik ben gaan het internet gaan afspeuren naar feiten en cijfers en werd geconfronteerd met serieuze cijfers.


Wegwerpluier

🍂 Het produceren van 1 wegwerpluier kost 35 liter water.

🍂Wereldwijd worden er 500 miljard luiers per jaar gebruikt (!).

🍂 Eindigen op de vuilnisbelt waar ze honderden jaren blijven liggen.

🍂 Productie van wegwerpluier is veel ruwe olie voor nodig (plastic, SAP’s).

🍂 Een merkluier kost ongeveer € 0,18 per luier.

🍂 Gemiddeld 5 luiers per dag, 150 luiers per maand is 22 kg. afval.

🍂 Je kind verbruikt ongeveer 6.000 luiers tot aan zindelijkheid.

🍂 Afvalkosten per gemeente verschillen maar is ongeveer € 0,25 /kg.

🍂 Totale kosten € 1.100 + € 231,00 afvalkosten.


Wasbare luiers

🌱 Het produceren van 30 wasbare luiers is 41 m3 water nodig.

🌱Je hebt ongeveer 30 wasbare luiers nodig om fulltime te kunnen luieren.

🌱 Scheelt ongeveer 260 kg. afval per jaar per kind.

🌱 CO2 impact tot 2,5 keer lager.

🌱 Wasmachine verbruikt 70 liter water per wasbeurt.

🌱 Je doet 2-3 wasjes per week voor 3 jaar (€ 0,75 per wasbeurt)

🌱 Aanschaf is duurder maar je kunt ze ook weer verkopen of tweedehands aanschaffen.

🌱 Totale kosten € 500,00 + € 378,00 voor het wassen (energie, wasmiddel en water)


🌍Conclusie🌏

De aanschaf van wasbare luiers lijkt duurder omdat het bedrag in één keer uitgeeft, maar onder aan de streep zijn de wasbare luiers echt stukken goedkoper. Bovendien kan je ze met een tweede of derde kindje ook weer gebruiken of je kunt ze nog verkopen. We hebben geen 100 mensen die het perfect doen, maar 1000 die het imperfect doen. Begin bij je zelf en kijk hoe jij je steentje kunt bijdragen aan het milieu. Fulltime, partime, het kan allemaal. Wat dacht je van wasbare billendoekjes?!


Ben jij al over de streep? Of heb je nog meer informatie nodig?#cijfersenfeiten #wasbaarluieren #wasbareluiers #milieubewust #milieucentraal #clothdiapering #numbersandfacts #environment #ecofriendly #30dagenblogchallenge

8 keer bekeken0 reacties
  • Rosalie

Dag 9.


Rond de drie maanden kunnen de eerste tandjes komen maar dit kan ook pas na de eerste verjaardag zijn. Meestal begint het eerst onder met de snijtandjes. Hoe herken je doorkomende tanden? Baby’s beginnen vaak meer te kwijlen, bijten / kauwen op alles wat je geeft, gezwollen tandvlees, rode wangetjes, oortjes trekken verhoging, zuurruikende poep, luieruitslag of onrustig slapen. Wees gerust, je baby hoeft niet alle symptomen te hebben.


Het liefst neem je de pijn van ze over, maar dat kan helaas niet. Wel kan je ze helpen om de pijn te verzachten.


💛 VSM Chamodent gel of druppels: Verzorgt en verzacht het tandvlees bij het doorkomen van tandjes. In masseren met de vingers over het tandvlees of druppelen in de mond. Chamodent is een homeopathisch geneesmiddel en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. (De druppels bevatten we een klein percentage alcohol).


💛 Genigel Baby: een medisch middel dat hyaluronzuur bevat. Dit versnelt de genezing van wondjes, maar verzacht niet de pijn. Het komt van oorsprong uit de kaakchirurgie waar het gebruikt wordt om de genezing na een operatie te bespoedigen. In het middel voor het doorbreken van de tandjes is de concentratie hyaluronzuur wel sterk teruggebracht. (Bevat geen suikers of alcohol).


💛 Dentinox: is een middel met lidocaine, dit verdooft het tandvlees oppervlakkig en zou op die manier de pijn moeten verlichten. Een vreemd goedje met allerlei toevoegingen om de smaak van de lidocaine te masceren. Dentitix verlicht wel tijdelijk de gevoeligheid in tegenstelling tot Gengigel dat alleen de genezing bespoedigd. (Bevat wel suikers ondanks dat het suikervrij claimt).


💛 Iriswortel: grote kans dat je deze nog niet eerder hebt gehoord. Iris wortel is een traditioneel huismiddel om verlichting te geven bij het doorkomen van de tandjes. Het speeksel van de baby maakt de violette wortel zacht en elastisch en masseert zachtjes het tandvlees van je kindje. Slechts een paar minuten kauwen zijn genoeg om de actieve ingrediënten aan het tandvlees vrij te geven.


💛 Barnsteen: hierover heb ik onlangs een uitgebreide blog over geschreven. Het baltische amber staat bekend om natuurlijke pijnstiller en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer amber opwarmt tot lichaamstemperatuur, begint het barnsteenzuur te verdampen en het houdt het ontstekingsreacties tegen.


💛 Extra liefde: het kan best effe pittig zijn, zo’n huilerig en hangerig kind. Bedenk toch goed dat je baby zich gewoon niet lekker voelt door die hele tandjestoestand. En daar hoort een beetje extra liefde bij. Neem je kleine lekker op schoot, geef ‘m een extra knuffel en lees nog eens een boekje voor – gerichte aandacht doet wonderen. Bovendien kan hij over een tijdje geen seconde meer stilzitten dus geniet er voorlopig nog maar van.


Wat is jouw tip voor doorkomende tandjes?8 keer bekeken0 reacties

© 2018 by Eier Bij. Gemaakt door Rosalie Eier

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now