top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Bijgewerkt op: 3 jul. 2022

Een paar weken geleden kreeg ik via Kim Sienna de link doorgestuurd van Kinderkoopjesjager.nl dat zij een tester zochten voor een zwemluier. Zij moest gelijk aan mij denken en dus stuurde ik gelijk een berichtje. Niet veel later kreeg ik van Nicole een reactie terug dat ik een zwemluier opgestuurd zou krijgen om hierover een blog te schrijven. Een paar dagen later ontving ik de HappyBear zwemluier Twiggy in een kartonnen doosje. Testen maar!



Het merk

Als je bekend bent in de wasbare luierwereld heb je vast de aflevering gezien waarin HappyBear Diapers, oprichter Jeffrey Scholten, heeft meegedaan aan Dragons’s Den. Hierdoor liggen de HappyBear Diapers bij meerdere grote retailers in de schappen zoals Hoogvliet, Babydump en Babypark. Ik, als ambassadeur van wasbare luiers vind het erg fijn om te zien dat, mede door zijn deelname, wasbare luiers op de kaart zijn gezet bij het grote publiek.


HappyBear Diapers heeft naast zwemluiers een ruim assortiment van all-in-one luiers (AIO), pocketluiers, tweedelige luiers en accessoires. Denk hierbij aan wetbags, boosters, inlegvellen en nog meer.

Het is een Nederlands merk maar word hier niet geproduceerd. Op de website kan ik hier helaas niets over vinden, echter op het label van de zwemluier zie ik China staan. Het zou fijn zijn als hier wat meer over bekend is (ethisch geproduceerd bijvoorbeeld?). De meeste merken zijn hier transparant over.


De zwemluier

Als je gaat zwemmen met je kindje is het aan te raden om een zwemluier aan te doen. Bij de drogist / supermarkt kan je zo’n pak met zwemluiers halen en gooi je na de zwempartij weg. Dit kan anders! Een wasbare zwemluier heeft net zoveel voordelen als een wegwerp zwemluier maar na het spetteren en spatten gooi je deze in de was óf laat je hem drogen. De wasbare zwemluier is te gebruiken van geboorte tot 2-3 jaar oud en wordt door middel van drukknoopjes versteld in de juiste grootte van je kindje. Met één zwemluier ben je dus al klaar voor de komende jaren! Duurzaam voor je portemonnee en voor het milieu!



Verschil wasbare zwemluier vs. wasbare luier én wegwerp zwemluier

Alhoewel de wasbare zwemluier echt steeds normaler is en worden ze steeds meer in het “wild” gezien, zijn sommige ouders wat huiverig voor het woord wasbaar (alsof wegwerp fijn klinkt). Kost het mij meer moeite zo’n wasbare zwemluier? Houdt het alles wel tegen? Moeten er absorberende inleggers in?


Nee, Ja en Nee zijn de antwoorden!

Een wasbare zwemluier kost niet meer moeite dan een wegwerp zwemluier. Na gebruik gaat deze gewoon de was in of laat je hem drogen zodat deze opnieuw gebruikt kan worden. Een zwemluier hoeft niks te absorberen. Doet deze dat wel dan wordt de luier (te) zwaar en dat is erg gevaarlijk. Net als wegwerp neemt de wasbare zwemluier niks op. Het laat een plasje er doorheen, maar poep blijft in de luier. Diarree overigens zal niet blijven zitten, in zowel wegwerp als wasbaar. Het verschil tussen wasbare luiers en zwemluiers zit hem dus in de absorptie. Een wasbare luier zonder absorptie kan worden gebruikt als zwemluier. Let op! Wasbare luiers kunnen niet goed tegen chloor en daarom is het raadzaam een aparte wasbare zwemluier te hebben voor de zwemactiviteiten.



Pasvorm en design

De zwemluier van HappyBear Diapers heeft drie rijen drukknoopjes aan de voorzijde. Hiermee kan je de zwemluier verkleinen tot het gewenste formaat. Vervolgens zitten er aan de zijkanten (heupen) ook drukknoopjes om deze sluitend te maken rond je kindje. Iets verwarrend is de wijze van sluiten. Normaliter sluit je een (wasbare) luier aan de voorkant. In dit geval sluit je de luier naar achteren. Het indrukken van de drukknoopjes moet je dan ook met beleid doen want anders kan je je kindje pijn doen. Bij de benen, voorzijde –en rugzijde zit elastiek waardoor de luier mooi aansluit.


Mijn dochter Josephine is een klein maar fijn meisje (22 maanden – 10,5kg.). De zwemluier had ik eerst met één rij verkleind, echter vond ik dit niet mooi genoeg zitten. Er ontstond een soort zak tussen haar binnen als gevolg van het water waar ze in zat. Ik verkleinde de zwemluier nog een keer en toen zat deze erg mooi om haar billen. De stof is erg soepel en hierdoor heb ik het idee dat het fijn zit.


Prijs –kwaliteitsverhouding

De zwemluier van HappyBear Diapers zijn gemaakt van 100% Polyrethaan (polyester) en zijn te koop voor € 13,99 per stuk.

Ter vergelijking:

  • Alvababy, one size komt uit China en worden daar ook geproduceerd (€ 9,95). 100% polyester.

  • Bare and Bohoo, onze size komt uit Australië en wordt geproduceerd in China als Australië (€ 31,95). 90 % gerecycled polyester en 10% TPU.

  • Popolini, komt in maat S en L en is een Oostenrijks merk dat produceert in Europa (€ 18,50). 82% polyamide en 18% elastane.

  • Happy Naps, onesize komt uit Nederland en worden geproduceerd in China (€ 19,95). Op de website staat dat ze van PUL zijn gemaakt, maar niet met %.

  • Econaps, komt in maat S, M, L en is een Australisch merk dat produceert in China (€18,75). 100% TPU.

  • Petite Crown, one size komt uit Amerika (California) en worden geproduceerd in China (€ 17,95). 100% TPU.

  • Thirsties, komt in maat 1, 2, 3 en komt uit Amerika (Colorado) dat daar ook word geproduceerd (€ 19,95). 100% TPU.


Conclusie

De zwemluiers van HappyBear hebben een goede, laagdrempelige prijs zodat je ook met minder budget een goede zwemluier kan kopen. De zwemluier is in 6 printje verkrijgbaar dus voor ieder wat wils. Doordat ze one-size zijn kunnen ze lang mee. Voor het gemak zijn 2 zwemluiers aan te raden omdat de droogtijd wat langer is dan normale zwemkleding.


Voordelen:

✅ Mooi design

✅ Goede prijs -kwaliteitsverhouding

✅ Vanuit Nederland leverbaar

✅ Drukknoopjes

✅ Mesh stof binnenkant

✅ Elastiek rondom beentjes, buik en rug

✅ Valt ruim


Nadelen:

❓ Heb mijn bedenkingen bij gebruiken vanaf geboorte.



Ben jij benieuwd welke printjes HappyBear diapers nog meer hebben? Kijk dan snel op de website van kinderkoopjesjager.nl en bestel ook een leuke zwemluier voor jouw kindje! Met de code eier_bij10 ontvang je een leuke korting.


376 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverRosalie

Het heeft even geduurd met een volgende blog, maar Econaps stond al een tijdje op de planning. Dat dit merk werd toegevoegd aan het assortiment van Lieveluiers (binnenkort Mooregreen) werd ik toch wel nieuwsgierig naar deze SIO (Snap-In-One). Ik ben anders erg gesteld ben aan mijn prefolds van Imagine Baby dus was meer op zoek naar een overbroekje in plaats van een complete luier. Toch won, wederom, mijn nieuwsgierigheid en zwakte voor wasbare luiers de overhand en bestelde ik een luier van Econaps.


Wie zit er achter Econaps?

Niet uit Amerika of Canada, maar uit Australië komt Econaps. Kyla, de eigenaresse is begonnen in 2013 met Econaps. Een moderne wasbare luier in prachtige designs, hoge kwaliteit en gemaakt onder goede ethische omstandigheden. Ondank dat de productie in China bevindt is er streng geselecteerd op fabrieken die voldoen aan hun arbeidsomstandigheden en het milieu. Dit komt ook mede doordat de Kyla van Deens/Taiwanese afkomst is. Een sterke relatie tussen het productieteam en Kyla waardoor zij meerdere malen een bezoek brengt aan China. Ook steunen zij momenteel de drie goede doelen Rainforest Rescue, Indigenous Literacy Foundation en Take 3 for the Sea. Super mooi dat zij dit kunnen en willen doen voor hun omgeving. Naast de wasbare luiers verkopen zij ook zwemluiers en accessoires zoals boosters/inleggers, billendoekjes, wetbags en verschoonmatjes. Lieveluiers heeft de (mini) wetbags, boosters, verschoonmatten, inlegvellen, zoogkompressen, zwemluiers en natuurlijk alle prints in haar assortiment.

Hoe zit de luier eruit?

Het éne printje is nog mooier dan de andere ik had gekozen voor de ‘Rainbow Dreaming’, een zachtroze luier met regenboogjes erop. De luier wordt geleverd met een lange –en korte inlegger. Op de inleggers zitten drukknoopjes zodat je deze kan vastklikken aan het overbroekje. Ook kan je de lang –en korte inlegger aan elkaar klikken. De inleggers zijn gemaakt van 85% bamboe viscose en 15% polyester. Het voordeel van bamboe is dat een bamboevezel veel beter vocht opneemt dan andere textielsoorten. Het heeft een antibacteriële werking doordat het vocht snel wordt opgenomen. Nog en ander voordeel is dat bamboe heel soepel en zacht aan voelt. Fijn voor je baby en zijn/haar billetjes. In het overbroekje zitten aan de voorkant –en achterkant een pocket waardoor je de inlegger kunt vastklikken of deze achter de stof te frummelen. Er zit namelijk een soort van suèdeachtig laagje dat ook wederom zacht aanvoelt. Ik heb mij laten vertellen dat veel Australische merken zo’n laagje in de luier hebben. De buitenkant van de luier is niet van PUL maar van TPU.

Het verschil hier tussen is dat bij PUL door middel van een chemische stoffen een waterdicht laagje wordt gecreëerd en dat bij TPU deze waterdichte laag komt met behulp van zeer hoge tempraturen.

Ook Petite Crown, Thirsties, Elskbar, GroVia en Lighthouse Kids Company hebben luiers met TPU in hun assortiment.


Er zitten drie rijen met drukknoopjes waardoor je de luier kunt verkleinen tot en kleine lief pakketje. Een newborn van 3,5 kg. zou deze al gelijk aankunnen. Ook bij de taille zitten drukknoopjes. Deze zitten aan de onderkant zodat je deze goed kunt aansluiten bij de beentjes. Erg fijn als je kindje geen dikke beentjes heeft. Persoonlijk hebben drukknopjes aan de onderkant dan ook mijn voorkeur. Sommige merken, zoals Happy Naps, hebben deze taille drukknoopjes aan de bovenkant. Hier zie ik het nut niet van in aangezien de luier juist goed moet aansluiten bij de benen om lekkage te voorkomen. Onze dochter (augustus 2020) is bijna 16 maanden en voor haar heb ik één rij met drukknoopjes verkleind. Of de luier echt tot 16 kg. gaat heb ik zo m’n twijfels over, maar over het algemeen redden vele merken luiers dat niet. Hierdoor is deze wel heel erg mooi slim fit en zal je geen moeite hebben met strakke broekjes. Pas natuurlijk wel op voor druklekkage bij te stakke kleding. Verder zit er bij de beentjes elastiek zodat deze mooi aansluit en zijn er geen dubbele lekgootjes aanwezig. Hiervan was ik eerst een groot voorstander van, maar tegenwoordig heeft dit niet persé mijn voorkeur meer. Zolang de luier maar goed aansluit en de juiste absorberende inleggers in de luier zit, zijn naar mijn mening de dubbele lekgootjes overbodig.



Het fijne aan deze luier vindt ik dat hij multifunctioneel is. Hoe dan, zou je denken? Omdat mijn overgrote luieruitzet bestaat uit prefolds heb hem ook geprobeerd met een prefold. Dus zonder inleggers en de lege luier functioneert dan als een overbroekje. Wat denk je? Dit pas dus ook nog eens perfect. Is je overbroekje in dit geval dus niet super nat, dan kan je deze weer even een ronde laten drogen en hierna kan hem weer opnieuw gebruiken. Zo kan je deze luier nogmaals gebruiken zodat dat deze gelijk in de luieremmer verdwijnt. De inleggers van andere merken zoals Petite Crown, Elskbar en Bare & Bohoo passen ook allemaal op deze drukknoopjes. Hiermee kan je mixen & matchen met ander SIO luiers.


Prijzen en voordelen

De verkoopprijs van deze luier zit op € 26,50 per luier. Dit is inclusief 2 inleggers. Voor de veelzijdigheid van deze luier vind ik het een nette prijs. Ter vergelijking met andere merken:

  • Petite Crown Trima OS (AIO) is € 25,50 inclusief 2 inleggers

  • Thisties Natural OS (AIO) is € 29,95 en zonder losse inleggers (maar 2 vastgenaaide)

  • Elskbar Natural Snap-In OS (AIO/SIO) is €29,50 inclusief 2 inleggers

  • Lighthouse Kids Company OS (SIO) is € 26,95 met 1 inlegger

  • GroVia OS (SIO) is € 18,95 maar dit is zonder inleggers

  • Bare and Boho OS Bamboe (SIO) is € 29,95 inclusief 2 inleggers


Dat Econaps een favorietje van mij is geworden is wel duidelijk want voor de eerste verjaardag van Josephine had ik een nieuw print/luier gekocht met een mooie nieuw wetbag en mini wetbag.


Even alle voordelen op een rij:

  • 3,5 – 16 kg.

  • 3 rijen drukknoopjes

  • Drukknoopje bij de taille

  • Slank ontwerp

  • Goede absorberende inleggers

  • Mooie printjes

  • In goede combinatie met prefolds (en snappi)

  • Te combineren met andere merken inleggers

  • TPU


Ontzettend bij dat ik mijn luieruitzet heb uitgebreid met dit mooie merk. Hierdoor ben ik ook een liefde voor SIO’s gaan krijgen ondanks dat prefolds mijn grootste voorkeur hebben. Een echte aanwinst in luierland en de prachtige designs zullen vast velen aanspreken.


Wil je er ook gelijk eentje aanschaffen? Klik hier om naar de website toe te gaan.


302 weergaven0 opmerkingen
  • Foto van schrijverRosalie

In juni kwam ik op instagram het nieuwe Nederlandse merk Happy Naps tegen. Vooral de prints vielen mij gelijk en daarom trok ik de stoute schoenen aan om te vragen of ik ze mocht testen in ruil voor een review.

Contact

Al snel kreeg ik een leuk berichtje terug dat ik 2 nappies mocht uitzoeken en dat ik er 3 inleggers en een rol liners bij zou krijgen. Nadat ik mijn voorkeur en adres had doorgegeven kreeg ik alweer vrij snel een bericht dat ze op het voorstel moest terugkomen en dat ze me een korting konden aanbieden. Persoonlijk vind ik dat niet zo netjes, maar goed ik heb via de leuke korting een nappie kunnen bestellen en om geen verzendkosten te hoeven betalen er een setje inleggers bij gedaan. Het pakketje kwam razendsnel binnen en was mooi verpakt. De bestelling was ook nog eens ingepakt, dus een klein feestje als je het binnen krijgt.


Pasvorm & Design

Ik had gekozen voor het design Little Creature. Alle designs hebben hun eigen naam met betekenis en eerlijk is eerlijk, de designs zijn erg mooi en van deze tijd. Op de website word steeds gesproken over nappie en hierdoor is het niet duidelijk om wat voor soort luier dit gaat. Het betreffen allemaal pocketluiers wat betekent dat het een waterdicht buitenkant met stoffen voering is en dat je de losse inleggers tussen de voering en de waterdichte laag stopt (in de pocket dus). De binnenkant is zacht, fleece achtige en heeft lekgootjes in het fleece gedeelte. De drukknoopjes aan de voorkant zijn ervoor om de luier te verstellen naar grootte van je kindje.


Voor Josephine (8 maanden - 7,7 kg. en 10 maanden 8,3 kg.) heb ik 1 rij met drukknoopjes verkleind. De inleggers, bestaande uit 1 mini bamboe, 1 standaard bamboe en 1 bio katoen / bamboe inlegger en deze kan je in de pocket schuiven (lees: frummelen) zodat de inlegger goed zit. De luier zit netjes aangesloten om haar benen door middel van het elastiek en ook achter op de rug sluit hij mooi aan. Aan de zijkanten zit nog een extra drukknoopje zodat deze nog beter aansluit. Voor mij lijkt het logischer dat deze op de onderste rij zit zodat deze nog beter aansluit rondom de beentje (waar veelal de meeste lekkage komt).

Er werd aangegeven op de website dat deze nappie ook te gebruiken zijn als nachtluiers. Natuurlijk hebben wij dit geprobeerd met de standaard bamboe inlegger in combinatie met de bio katoen / bamboe inlegger en dit was geen succes, ondanks dat Josephine geen veelplasser is. Pocketluier zijn niet aan te raden als nachtluier. Ik kies hiervoor voor tweedelige voorgevormde luier met een bijpassend overbroekje. Hier heb ik nooit lekkage bij.


De lege pocket heb ik ook geprobeerd te combineren met een prefold zoals ik wel eens doe met Econaps, Elskbar en GroVia. Zo fungeert de luier als overbroekje en kan je deze meerdere keren gebruiken (en tussendoor laten drogen). Jammer dat lege luier hier geen goede match mee is. Combineren met andere inleggers van andere merken is geen probleem. Petite Crown, Econaps, Elskbar, Little Lamb passen er allemaal in. Alleen de Geffen Baby niet, maar deze zijn ook wel erg groot.


Qua stugheid van de luier komt deze niet in de buurt van een Motherease of SmartBottoms. Dit vind ik persoonlijk onwijs flexibele overbroekjes. Ook een merken als Blueberry, Petite Crown, Elskbar en GroVia zijn stukken zachter. Ik moest hier meer aan een Blümchen denken, die vind ik zelf erg stug maar gelukkig is Happy Naps weer niet zo stug dat je striemen krijgt.


Prijs -kwaliteitsverhouding

De nappies zijn € 22,95 per stuk en de inleggers moet je er appart bij kopen. Deze zijn tussen de € 19,95 - € 29,95 voor 5 stuks.

Ter vergelijking:

  • Petite Crown pocketluier komt uit California, USA maar ethisch geproduceerd in China (prijs € 17,95 zonder inleggers).

  • Econaps AI2 komt uit Bryon Bay, Australië maar etisch geproduceerd in China (prijs € 26,50 met 2 inleggers).

  • Petit Lulu pocketluier komt uit Tsjechië en word daar ook geproduceerd (prijs € 27,50 met 2 inleggers)

  • Alvababy pocketluier komt uit China en word daar ook geproduceerd (prijs € 7,95 zonder inleggers)

  • Rumparooz pocketluier komt uit Colorado, USA en worden etisch geproduceerd staat niet waar (prijs € 28,95 met 6 inleggers)


Op de website van Happy Naps kon ik in eerste instantie niet vinden waar de luiers worden geproduceerd (staat er nu wel op). Dat vond ik vreemd, want je wil graag weten waar de luiers gemaakt worden en onder welke omstandigheden. Nadat ik contact had opgenomen kreeg ik al snel een het antwoord terug dat deze in Azië worden geproduceerd maar dat zij het erg belangrijk vinden dat dit eerlijk en goed verloopt en dat de producten per trein naar Nederland gehaald worden om zo de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden.


Dit argument heb ik even uitgezocht en inderdaad klopt het dat de CO2 uitstoot van goederenvervoer per trein beduidend lager is dan luchtvracht. De treinreis van China naar Europa duurt, van terminal naar terminal, tussen de 15-18 dagen. Met deze kortere transittijden kunnen bedrijven sneller reageren op het vraag -en aanbod uit de markt. Echter zeevracht blijft het meest milieuvriendelijke manier van transporteren.

Conslusie

De mooie prints zullen bij velen goed in de smaak vallen. Happy Naps heeft op hun website en hoop informatie maar er zijn geen persoonlijke ervaringen van de eigenaars. Het hele “concept” lijkt, voor mijn gevoel, naar een dropshipper met het enige verschil dat er vanuit Nederland verscheept word en dat er Nederlandse klantenservice is. Het woord “concept” heb ik even tussenhalingstekens gedaan want het lijkt een geheel nieuw concept maar dat is wasbaar luieren natuurlijk niet (green washing). Hiermee spelen ze in op de doelgroep die geen ervaring heeft in wasbare luiers, maar wel nadenkt over duurzaamheid en zo met het eerste google zoekresultaat op hun website komt.


Is dit erg? Nee, zeker niet. Maar voor mij, als een ambassadeur van wasbare luiers met ruim 3 jaar ervaring, hou ik alleen niet van dit soort “concepten”. Ik zie graag persoonlijke ervaringen en leuke posts voorbij komen waarbij je ziet dat wasbaarluieren hun passie is en niet een “concept” waar makkelijk verdiend kan worden.


Zegt dit wat over de kwaliteit van de luiers? Ook zeker niet. De prijs voor deze pocketluier in het hoger segment. Hiermee verwacht men een hoop van als het gaat om lekkage en gebruiksvriendelijkheid. Omdat pocketluiers het meest lekgevoelige systeem is kan het zo zijn dat dit type gewoon niet past bij jouw kindje. Betreft gemak zijn deze wel het makkelijkste en kan je de luiers voorbereiden zodat je deze net als een wegwerp kunt gebruiken. Het viel mij wel op dat met het wassen de inleggers er niet uit gaan, dus het is raadzaam deze er zelf uit te trekken voor optimale hygiëne.


Voordelen

  • Mooi design

  • Vanuit Nederland leverbaar

  • Absorberende inleggers

  • Snel, leuk contact

  • Drukknoopjes

  • Zachte fleece binnenkant

  • Elastiek rondom beentjes en rug


Nadelen

  • Prijs

  • Lekgevoelig

  • Inleggers verwijderen na gebruik

  • Pocketflap blijft wat open staan

  • Geen nachtluier


Ben jij nou ook nieuwsgierig naar Happy Naps? Je kunt ze super snel bestellen om hier te klikken.



1.699 weergaven0 opmerkingen
bottom of page