top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

5 baby producten must haves

Dag 3


Mijn interesse in duurzame baby producten is pas gekomen tijdens de zwangerschap van Olivier. Hiervoor wist ik eigenlijk niet beter dat je Switsal, Bepanthen, Pampers en Sudocreme in huis moest hebben (no offence of course). Ik ging voor het eerst naar een babybeurs in Steenwijk en zag daar mooie zelfgemaakte babyspullen en ook wasbare luiers. Ik werd enthousiast geholpen en dit had mijn interessse gewekt.


💜1. Wasbare luiers 💜

Ja, hoe kan het dan ook. Ik begon met een huurpakket om zo verschillende merken en systemen te gebruiken. Mijn enthousiasme groeide en dook in de onbekende wereld van de wasbare luiers. Lid geworden van dé wasbare luier groep op Facebook, heb een uitgebreide blog geschreven hoe ik ben begonnen en heb na mn huurpakket mijn eigen luiers gekocht. Voor mij is het milieu aspect een belangrijk argument om wasbare luiers te gebruiken, naast dat het ook geld bespaart. Hippe en kleurrijke printjes en duurzaam zijn nog meer voordelen van wasbare luiers.


💜2. Heilwolle💜

Een baby product waar ik eerder nog nooit van had gehoord maar nu regelmatig gebruik als dat nodig is. Heilwolle is scheerwol en helpt een beschadigde huid te herstellen zoals babybilletjes. In heilwolle zit natuurlijk wolvet (lanonine) dat huidirritatie verhelpt. Een plukje wol tegen de billetjes aan en dit zorgt voor lucht tussen de luier en billen. De lanoline verzorgd de billetjes weer. De luieruitslag zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Heilwolle kan je ook prima gebruiken in combinatie met wegwerpluiers.


💜3. Schapenvachtje💜

Nog meer schaap? Ja zeker! Een schapenvachtje kan je kleintje heerlijk op slapen. Er zijn veel soorten, langharig of kortharig en meerdere kleuren. Kies voor een echte kortharige schapenvacht die niet gekleurd is. Baby's en kinderen vallen dankzij de optimale temperatuur en vocht regulerende eigenschappen van een schapenvacht rustiger in slaap. Wist je dat het verminderd kans op astma? Dit komt door de microben die van nature aanwezig zijn.


💜4. Strikmutsje💜

Bij een pasgeborene is functioneert de warmte regulatie nog niet goed. Dat leert men geleiding in de eerste drie jaren. In verhouding tot hun lichaam hebben ze een groot hoofd en verliezen ze hun warmte snel door het hoofd. Een strikmutsje van wol/zijde zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat en dat je baby de energie kan gebruiken om te groeien en ontwikkelen. Bovendien helpt het mutsje ooo tegen prikkels van buitenaf en neemt transpiratievocht op zonder nat te worden.


💜5. Draagzak/doek💜

Je baby dicht bij je hebben is zo fijn. Niet alleen voor jouwzelf maar ook voor je baby. Tijdens het dragen op je buik hoort je kindje je hartslag en je ademhaling en voelt je bewegingen en dit heeft een kalmerend effect op je kindje net als de periode in je baarmoeder. Tijdens het dragen komt je kindje tot rust en voelt zich veilig en zie je je kindje zichtbaar genieten van dit directe lichamelijke contact. Een draagzak is net als een schoen (of bh). Wat voor de een fijn zit, kan bij jou voor geen meter zitten. De één wil knopen, de ander wil liever gespen en nog een ander een combinatie. Koop daarom ook niet zomaar eem draagzak maar laat je informeren bij een draagconsulente. Zo kan je passen, voelen wat wel en niet lekker zit en voorkomt een miskoop doordat oncomfortabel is voor jou en/of je kindje.


Wil je meer informatie over mijn bovenstaande baby must haves?


Kijk dan eens op Lieveluiers.nl voor wasbare luiers en heilwolle, Ziloen voor strikmutsjes, Texelana. voor schapenvachtje en draagzakken bij Draagconsulente Aafke.


Draagconsulent Aafke.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page