top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Baby 3 on the way

Ja, je leest het goed. Ik ben zwanger! Op dit moment ben ik 21 weken zwanger. Een rare tijd om zwanger te zijn in verband met de Corona crisis maar we zijn gezond en dat het het belangrijkste momenteel.


Zwangerschapstest

Ik had een zeer grote wens voor een derde kindje, maar dan moet je partner dat natuurlijk ook willen. Het lot bepaalde echter dat ik zondag 22 december 2019 een positieve zwangerschapstest in mn handen had. Nadat ik begin januari een echo met een kloppend hartje te zien kreeg was ik al wat meer gerust gesteld. In september 2016, tussen Florian en Olivier in, heb ik namelijk een miskraam gehad en ook na Olivier in maart 2019. Ik was erg bang dat het hier ook mis mee zou gaan. Ook al was dit in een vroeg stadium; je vraagt je altijd dat wat als…

13 Weken

Na een positieve NIPT test hebben we er ook voor gekozen om een 13-weken echo te doen. Dit is een soort 20 weken echo, maar dan met 13 weken. Ondanks dat we hier zelf voor moesten betalen, deze gaat waarschijnlijk vanaf volgend jaar wel (gratis) aangeboden worden, wilden wij dit wel graag. De echoscopiste dacht een meisje gezien te hebben. Ik kon niet wachten de 20-weken echo en had voor 16 weken weer een echo ingepland zodat ze me konden vertellen of het wel of niet een meisje zou worden. Ik werd alleen gestraft voor mijn ongeduldigheid want de kleine lag met de beentjes dicht en ook met de navelstreng tussen de beentjes. Er werd een twee echoscopiste bij geroepen en samen met een stagiaire dachten ze (wederom) een meisje te zien. Ik kreeg geen 100% maar 90%. Zou het met de 20-weken echo drie maal scheepsrecht zijn?


20 Weken

De 20-weken echo heb ik met 19+1 weken gehad. Door de Coronacrisis kon Robin (mijn partner) helaas niet hierbij aanwezig zijn. Dit was natuurlijk erg jammer, maar helaas zijn deze maatregelheden er niet voor niets. Gelukkig hadden we al samen een positieve 13-weken echo gehad. De kleine was er druk en zat maar te draaien waardoor het soms even lastig te zien was. Uiteindelijk kon alles nagekeken worden en kon ook deze 20-weken echo positief worden afgerond. Omdat het nu wijdbeens lag was het nu toch wel heel duidelijk te zien dat we na twee jongens een meisje zouden krijgen! Een kersje op de taart!


Moe

Ik voel me verder goed. De eerste 15 weken was ik misselijk en natuurlijk heel erg moe. Ik at wel, maar dat ging niet van harte. Dat is wel het verschil met een eerste en dan een tweede of derde. Met een eerste kan je je rust nemen wanneer je dit wil, maar als je er reeds één of twee hebt rondlopen dan gaat dat niet zomaar. Aan het einde van de dag, nadat de jongens op bed lagen, plofte ik op de bank en negen van de tien keer lag ik binnen een half uur al te slapen. Nu dat ik 21 weken ben voel ik mee een stuk energieker en ik voel me ook goed. Mijn nagels zijn sterker geworden, mijn haar valt niet uit en heb nog geen ongemakkelijkheden. Hopelijk blijft dit nog even zo!


Geitenwollen sok

Deze zwangerschap ervaar ik nog meer dan bij de andere twee. Bij Florian komt er zoveel op je af dat je maar mee met de flow gaat. Van bepaalde producten die je blijkbaar in huis moet hebben tot hoe je met je kindje moet omgaan. Bij Olivier heb je al wat ervaring en wist ik meer wat ik wel in niet wilde. Zo wilde ik meer naar de natuurlijke kant toe. Wolletjes, strikmutjes, wasbare luiers, wachten met hapjes tot 6 maanden en langer borstvoeding geven dan drie maanden. Voor de één klinkt dit als geitenwollen sok en de ander denkt, oké vertel daar eens meer over. Voorheen ging ik nooit naar babybeurzen toe, maar werd ik door mijn kraamhulp gewezen op de Ouders Natuurlijk Beurs. Toen ik daar rondliep werd het mij duidelijk dat hier mijn interesse in lag en dat ik verre van een geitenwollen sok type was.


In een volgende blog zal ik wat meer vertellen over mijn favoriete musthaves die ik tegenwoordig onmisbaar vind bij een kindje.


Liefs Rosalie


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page