top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

BABY’S & BARNSTEEN

Net als Olivier draagt Josephine sinds deze week een barnsteen kettinkje. Het gebruik hiervan is in de Baltische staten en Alpenlanden erg normaal echter wordt het hier vaak als “alternatief” gevonden.


Wat is barnsteen nou eigenlijk? Barnsteen, ook wel amber genoemd, is verharde boomhars van naaldbomen en heeft een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer het barnsteen opwarmt tot lichaamstemperatuur komen er barnsteenzuren vrij en houdt ontstekingsreacties tegen. Barnsteen komt metname uit de Baltische regio vandaan vanwege zijn hoge niveau aan barnsteenzuur.


Wat is de werking?

Het dragen van een barnsteen sieraad heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking zoals doorkomende tandjes bij baby’s. Ook vermindert het de speekselproducie, werkt gunstig op je gemoedstoestand en geeft je net dat beetje extra kleur in je leven.


Barnsteen is er in vele kleuren. Van honinggeel, cognac tot ecru en zwart.

Iedere barnsteen wordt individueel dubbel geknoopt. Mocht er eentje splijten/stuk gaan dan blijven de rest van de “stenen” mooi zitten. Hoe lichter de kleur van de hard hoe meer zuur dit bevat. De kettinkjes of armbandjes worden ook vaak gecombineerd met edelstenen. Zo hebben deze ook hun eigen eigenschappen.


💙 Turkoois: ondersteunt de opname van voedingsstoffen.

💜 Amethist: kan ondersteunend werken bij in en doorslapen. Het hoge ijzergehalte heeft een positieve werking op het bloed en bloedsomloop, hierdoor worden huidklachten van binnenuit aangepakt.

💚 Jade: is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

💙 Amazoniet: brengt innerlijke rust en kalmte, werkt ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling.

Ook effectief is in het elimineren van elektromagnetische negativiteit, wat veroorzaakt wordt door verschillende elektronische apparaten (mobiele telefoons, microgolven en etc.).

💚 Lapis Lazuli: kan het leerproces bevorderen, het verlangen naar waarheid en kennis stimuleren. Bovendien wordt het beschouwd als de waarheid steen die kan helpen bij communicatie.

🤍 Labradoriet: maakt rustig en geeft kracht

💛 Amazoniet brengt innerlijke rust en kalmte, werkt ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling.

💚 Aventurijn: is een fijne rustgever na een drukke dag. Hierdoor zal het heerlijk slapen.

💖 Rozenkwarts zorgt voor rust en veiligheid. Hierdoor zal het heerlijk slapen.


Hoe weet je dat het barnsteen is?

Eenmaal in je handen twijfel je wellicht aan de echtheid. Anders dan de naam doe vermoeden is barnsteen geen steen en voelt daarom ook niet koud aan. Het is licht en warm en voelt aan als plastic. De “steentjes” zijn onregelmatig en er kunnen krasjes op zitten. Baltisch Amber is niet waardevol en ligt voor het oprapen daar op het strand. Grote stukken amber zijn wel waardevol.


Helpt het?

Onze Florian had geen kettinkje om en had veel last van zijn doorgkomende tanden, rode wangen en kwijlde ontzettend. Hij moest altijd zo’n slabbetje om. Onze Olivier kreeg er eentje om toen hij 4 maanden was. Hij had amper last van zijn tanden en heeft nooit gekwijld. Is het toeval? Kan, maar ik geloof er wel in. Onze Josephine heeft er nu ook eentje om. Eentje met barnsteen en rozenkwarts. Mooi roze (lees: meisjesachtig) en als ze hierdoor beter slaapt is dat mooi meegenomen.


Wat zijn jouw ervaringen met barnsteen? Ben erg benieuwd!

Diverse verkooppunten zijn:


De Kleine Lama - https://www.dekleinelama.nl/product-categorie/barnsteen/

Mamanova - https://www.mamanova.nl/nl/barnsteen/

Little Shop Around the Corner - https://www.littleshoparoundthecorner.nl/c-3349365/barnsteen-wat-is-het-en-waarom-gebruik-je-het/


233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page