top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Burendag

In de zomervakantie was ik wederom gevraagd door de een van de bestuursleden van de buurtvereniging om plaats te gaan nemen in het bestuur. Dit keer ben ik gezwicht en mocht ik mij gelijk inzetten voor Burendag 2018.


Samen met een van de buurvrouwen ben ik mij gaan focussen op de kindermiddag. We wilden graag wat creatiefs doen met de kinderen in de opgezette (feest)tent. Een buurtvlag ontwerpen stond sowieso op de agenda en dus heb ik een logo ontworpen voor onze straat. Hier omheen komen ingekleurde silhouetten van alledaagse personen die je in onze straat kan terugvinden; gezin met kinderen, spelende kinderen, kinderen op fietsen, ouderen, hond en katten. Dit inkleuren is door alle buurtkinderen gedaan om er zo een prachtige buurtvlag ervan te gaan maken. Hierna, hadden we bedacht, om te gaan steentjes plakken met glazen stukjes, glittersteentjes en diamantjes. Voor de jongens een logo van een voetbalclub of trekker en voor de meiden een spiegeltje waar ze de steentjes omheen konden plakken of een eenhoorn. De opkomst was erg goed, gezien we een toch wat vergrijsde buurt hebben. Hierna begon de traditionele kinderbingo waarbij leuke prijsjes gewonnen konden worden.


Na de jaarlijkse ledenvergadering begon de bbq en werd ook weer tradioneel afgesloten met de loterij, spikerslaan, muziek en karaoke. Het was een zeer geslaagde dag.Het is erg fijn om een goede buurt te hebben. In onze buurt variëren de leeftijden van de nul en tachtig (plus), waarbij de oudere mensen in de meerderheid zijn, maar dat geeft niet. Nee, je hoeft niet de deur bij elkaar plat te lopen maar het is fijn dat je altijd bij iemand kan aankloppen als je hulp nodig hebt. Een praatje doen als je de hond uitlaat, een helpende hand aanbieden als dat nodig is of voor de sociale controle; het is een kleine moeite. Vandaag de dag zijn we meer op ons zelf bezig dan met anderen terwijl we ons leven via social media met de hele wereld delen behalve met je buren. Het is een kleine moeite. Nodig eens je buurman of buurvrouw eens uit voor een kopje koffie of vraag of ze mee willen eten. Een gezellige buurt heb je zelf in de hand!


30 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


vanamstelwil
Sep 25, 2018

Je hebt het weer met plezier gedaan en dat is te zien,leuk hoor

Like
bottom of page