top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

De reden waarom ik dit jaar geen kerstkaarten verstuur

Ja, je leest het goed. Ik ben je niet vergeten en heb een reden hiervoor. Het aantal geschreven kerstkaarten wordt met de jaren minder. Zou dit komen door de als maar stijgende tarieven van de postzegels? Of willen mensen geen moeite meer doen voor de handgeschreven kerstkaarten?


De afgelopen jaren zat ik steeds te twijfelen waarom ik nou eigenlijk kerstkaarten opstuur en de afgelopen jaren zijn het er ook steeds minder geworden. Selecties worden strenger en ben wel eens geswitched van handgeschreven kaarten naar digitaal verstuurde kaarten. Makkelijk leek mij dat. De kerstkaart op zich is niet zo duur, de postzegel die je nodig hebt wel. De meeste kerstkaarten stuur je naar je naasten, zoals familie, vrienden en buren. Deze naasten zie je hoogstwaarschijnlijk ook op eerste of tweede Kerstdag.


Het gaat mij nog niet zo zeer om het geld wat je ermee kunt besparen, maar wat doe je met een kerstkaart. Je hangt hem op en in het nieuwe jaar verdwijnen ze in de papiercontainer.

Ik zou graag willen dat mijn geld nuttiger besteed wordt en vorige maand ben ik door iemand anders geïntroduceerd in een Facebookgroep die Stichting M4M heet.

Grote kans dat je nog nooit van deze stichting hebt gehoord. Zij zijn een vrijwilligersteam, dat uit moeders bestaat, en zij helpen/ondersteunen gezinnen die amper of niet kunnen rondkomen van een minimumloon. Je zal schrikken hoeveel kinderen er geen Sinterklaas, Kerst of hun eigen verjaardag kunnen vieren omdat hier geen geld voor is. Voor deze moeders in nood is er een Facebookgroep opgericht zodat moeders elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Ik schrok best wel van de geposte berichten met verdrietige verhalen erin. Moeders die vragen om kleding voor hun kinderen want ze hebben geen winterjas of schoenen zijn te klein. Moeders die met kinderen hun huis hebben moeten ontvluchten en in een Blijf van mijn Lijf-huis zitten en geen kleding voor hunzelf of hun kinderen hebben. Moeders met een beperking of ziekte die niet kunnen rondkomen. Tienermoeders. Moeders in echtscheiding. Moeders in de schuldsanering en die rond moeten komen van € 40,00 per week (!). Als deze moeders die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken.


Opeens was het duidelijk en had mijn reden om geen kerstkaarten te gaan versturen. Ik ben kleding van onze jongens gaan uitzoeken en had gereageerd op een moeder die kleding zocht voor haar driejarige zoontje. Ik heb een mooi pakket gemaakt met onder andere lange broeken, bovenkleding, ondergoed, sokken en heb er ook een winterjas bijgedaan, want deze had haar zoontje ook niet. Sinterklaas stond ook voor de deur dus ook een paar cadeautjes erbij gedaan. Het pakket heb ik op mijn kosten verzonden en zo heb ik lokaal een gezin geholpen. Ik weet mijn pakket goed is aangekomen en dat zij er erg blij mee zijn.


Ik had nog meer kleding uitgezocht en had nu twee newborn pakketten gemaakt. Eentje voor een winterbaby en eentje voor een voorjaarsbaby. Hiervoor had ik een oproep geplaatst op deze Facebookpagina. De aanvragen kwamen binnen en na een schifting te hebben gemaakt wie welk pakket wilde moest ik gaan kiezen naar wie ik de pakketten ging toesturen. In een privébericht kreeg ik van alle moeders wat meer informatie toegestuurd en de keuze werd alleen maar lastiger. Uiteindelijk twee moeders uitgekozen en mijn pakketten met babykleertjes 56/62, cadeautjes en wat voor de moeder toegestuurd op mijn kosten.
Al deze kleding had ik uitgezocht en zaten in vuilniszakken om in te leveren bij het Leger des Heils. Zodra ik dat inlever weet ik niet wat hiermee gaat gebeuren en weet ik niet bij wie het terecht komt en of het wel goed terecht komt. Nu heb ik zelf ervoor gezorgd en ik weet dat het goed terecht gaat komen. Ik heb nog meer kleding uitgezocht en ga nog ongeveer 4 pakketten samenstellen en deze versturen op mijn kosten naar hulpbehoevende moeders.
Zou jij dit ook willen doen maar je weet niet hoe? Meld je aan bij de Facebookpagina Stichting M4M, bezoek de website www.stichtingm4m.nl en kijk hoe jij kan helpen. Armoede heerst ook in Nederland en als hij het niet in je directe omgeving hebt, betekent dat niet dat het er niet is.


Bij deze wil ik jullie allemaal fijne Feestdagen en het allerbeste in 2019 wensen! Laat je omringen door mensen die van je houden, die moeite voor je doen en waar jij ook moeite voor wil doen.


-X- Rosalie

352 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page