top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Dragen

Josephine was vandaag niet echt in haar hum. Ze slaapt al tijden niet door wat ook mij opbreekt en vandaag zat ze veel te huilen en te schreeuwen. In de Oei, Ik groei! app zag ik staan dat ze in sprong 6 zit, dus dat verklaart wel de signalen die ze afgeeft. Dan is het zo fijn om een draagzak te hebben! Deze hadden we aangeschaft bij de geboorte van Olivier en we hebben er zoveel plezier van. Ook Josephine vind het erg fijn in de draagzak.


Als je ook een draagzak wil aanschaffen, koop dan niet zomaar de eerste de beste. Een draagzak is als een schoen of bh. Hij kan mij goed zitten, maar een ander helemaal niet. De één vind een mei-tai fijn en de ander prefereert een half buckle of full buckle draagzak. Allemaal keuzes waarbij het handig is om meerdere soorten draagzakken te proberen om zo geen miskoop te doen. Je kunt hiervoor een draagconsulente contacteren. Zij neemt een diverse draagzakken mee zodat je kunt proberen met een pop en daarna met je kindje.


Een draagconsulente verkoopt enkel draagzakken die ergonomisch zijn want helaas zijn niet alle draagzakken ergonomisch ondanks ze dit wel verkondigen. Je kind dit op kusjeshoogte, nek en schouder worden goed ondersteund, de benen worden volledig ondersteund in de M-houding en door een goede draagtechniek zorgt dit voor een optimle draagcomfort voor zowel jezelf als je kindje.


Op de website van Vereniging van Draagdoekconsulenten kan je opzoeken of er een draagconsulente bij jou in de buurt zit.

Ik ben toendertijd goed geholpen door Draagconsulente Aafke Veldman in Sondel, nabij Balk (Friesland).

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page