top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Einde zomervakantie, back to school!

De laatste dag van de zomervakantie. De mannen zijn van het zomerse weer aan het genieten op de boot en zo heb ik tijd om weer eens wat te gaan typen. De afgelopen drie weken hadden wij vakantie. Wat hebben we allemaal gedaan? Je leest het nu.


Heb je mijn laaste blog gelezen over uitjes in Friesland? Wij hebben er voor onze vakantie weer twee uitgevoerd. Zo zijn we het blotenvoetenpad wezen doen in Appelscha en naar kinder -speelboederij De Naturij geweest.


Airbnb in Noord Brabant

Onze vakantie is begonnen met een midweek naar Noord Brabant, vlakbij de Belgisch/Nederlandse grens. We hadden hiervoor gekozen omdat we graag een dagje naar de Efteling wilden gaan en vanaf hier was het maar 45 minuten rijden. Een goede uitvalsbasis dus! Ons vakantiehuisje had ik geboekt met Airbnb. Ik had er wel eens van gehoord, maar nog nooit op die website gekeken. We wilden met z'n allen weg voor een leuk prijsje en dat hadden wij hier gevonden! Een leuk vakantiehuisje voor 8 personen en de hond mocht ook mee. Het vakantiehuisje bevond zich op een vakantiepark en er was een buitenzwembadje, midgetgolf, speeltuin en tennisbaan aanwezig. Prima voor ons dus!


Efteling

We zijn een dag naar de Efteling geweest, net als een paar duizend andere mensen op die dinsdag. De parkeerplaatsen stonden overvol en in het park moest je e vaak minimaal 25 minuten wachten voor een attractie. Desniettemin heeft dit niet de pret gedrukt. Het was heerlijk weer, de mensen verspreiden zich goed op zo'n prachtig park en we hebben een fijne dag gehad in de Efteling. De opmerking dat de Efteling niet geschikt zou zijn voor kleine kinderen vind ik niet. Ook al zijn onze kinderen nog jong, ze kunnen in heel veel dingen wel. Inderdaad niet in achtbanen maar wel in andere mooie attracties zoals de Fata Morgana, Carnaval Festival, Droomvlucht, PandaDroom, Pagode en nog wel veel meer. Een goede draagzak/draagdoek is een goede aanrader als je een baby hebt. In de attracties mogen geen kinderwagens/buggy's en om je kindje vast te houden is niet alleen vervelend maar ook best wel zwaar. Een draagzak/draagdoek biedt dan ook de uitkomst zodat je met het hele gezin in de attracties kan!


Avonturenbos

We zijn ook naar het Klim en Avonturenbos in Gilze geweest. Hier hebben we een educatieve wandelroute door het bos gedaan waarbij er meerdere activiteiten zijn voor kinderen zoals boomstambruggen, touw slingeren en andere educatieve acties over planten en dieren. Je kunt een survivalgids kopen met nog extra opdrachten en activiteiten. Dit hadden wij ook gedaan, maar uiteindelijk niet gebruikt omdat onze oudste er nog te jong voor was. Dit is met name leuk als kinderen zelf kunnen schrijven en lezen. Ondanks dat was het een leuke sportieve activiteit waarbij de kinderwagen ook meekon. Aan de rand van het bos zit een gezellig restaurant met speeltuin zodat je ook na de wandeling een kopje koffie/thee en limonade kunt drinken en de kinderen fijn kunnen spelen.


Middagje Tilburg

Omdat we in de buurt van Tilburg zaten en daar nog nooit waren geweest leek het ons de perfecte kans om eens in deze stad te kijken. Cultuur snuiven hebben wij dit keer niet echt gedaan, maar lekker rond gelopen in het centrum was erg leuk. Onze auto stond geparkeerd vlakbij artistieke buurt. Kleine historische pandjes met veelal zelfgemaakte koopwaren. Leuk om te zien en om doorheen te lopen. Voordat we Tilburg in gingen, had ik aan een oude kennis gevraagd of zij een leuk, kindvriendelijk restaurant wist in de binnenstad. Naar aanleiding van haar tip kwamen wij toevallig voorbijlopen bij Stadscafé De Spaarbank en hebben gelijk een kijkje genomen. Een statig pand met daarachter een stadstuin waar het terras zat. Aansluitend een grote afgesloten speeltuin. Check! Dit was een goede plek om 's avond een hapje te gaan eten. Ze hebben een goede kaart met goede gerechten. Ook voor de kinderen hadden ze niet alleen het standaard patat met frikandel of kroket maar ook rendang (rundvlees met gewokte groente) en rijst, pappardelle (pasta), pannetje mosselen en soep. Vriendelijk en behulpzaam personeel, de mooie stadtuin met terras en de aangrenzende speeltuin maken dit voor op het eerste gezicht stadscafé een goede locatie als je met je kinderen uit eten wilt.


Bootvaren

Eenmaal thuis werd het wederom prachtig weer en zijn we voor het eerst met onze sloep een nachtje weg geweest. Op ongeveer 1,5-2 uur varen is Langweer. Dit hadden we uitgekozen voor de kindvriendelijke locatie; jachthaven aan een strandje. Op het strand lagen allemaal spullen wat kinderen mogen gebruiken. Emmertjes, schepjes, surfplank en nog veel meer. Onze oudste zoon heeft twee heerlijke dagen in het water gebracht en ik moet zeggen; ik had echt een vakantiegevoel ondanks dat het dicht bij huis was. Nu was het weer perfect en dat hebben wij ook echt nodig met onze boot. De boot is niet geschikt voor slecht(er) weer want daar is deze gewoon te klein voor.


Logeren en logees

De laatste week van de vakantie bestond met name uit logeren en logees. Wat is er nou gezelliger om nog logees te hebben! We hebben onze oudste neefje en nichtje (13) over de vloer gehad en nog twee neefjes (7 en 3) ook voor een nachtje gehad. Drukte brengt het met zich mee maar ik vind het ontzettend gezellig! Ook voor onze oudste zoon is dit erg gezellig zodat hij fijn kan spelen met ze. Als laatste logeerpartij afsluiter mocht hij dan bij zijn buurjongen (10) logeren.


Back to school

Morgen begint het gewone leven weer. Zoonlief weer naar school toe (is er ook echt aan toe) en andere zoonlief gaat weer naar de gastouder toe. Na ruim 4 weken niet gezien te hebben heeft hij behoorlijke sprongen weer gemaakt. Zo gaat het steeds beter zelfstandig zitten, planking en probeert te gaan kruipen. Ja, de baby van een half jaar geleden is ver te zoeken. Het wordt een echt kindje zo dat zich laat horen, kan schaterlachen en af en toe behoorlijk gefrustreerd wordt als hij niet bij zijn speeltje komt.


De zomervakantie is weer letterlijk omgevlogen en tijd voor weer structuur en regelmaat!


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page