top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Familie compleet

Check deze knappe drinkflessen eens?! Vandaag kon ik mijn Pura Kiki familie compleet maken. 3 jaar geleden, toen Florian naar school ging, kocht ik de eerste rvs drinkfles met groene sleeve.

Je ziet het, hij heeft hem nog steeds! Oké, hij is wat gedeukt maar dat is niet erg. Er wordt mee gegooid en wat fijn dat het tegen een stootje kan. Olivier kreeg zijn rvs drinkfles met blauwe sleeve dat hij 9 maanden was. Eerst met een tuitspeen, toen rietje en nu sportrietje. En dan nu vandaag is Josephine haar rvs drinkfles binnen gekomen die ik had besteld bij @greenjumpnl . Omdat ik nog een tuitspeen heb liggen heb ik gekozen voor de rietjes variant. Je kunt ze heel te makkelijk verwisselen zodat de drinkfles meegroeit met je kindje.


Rvs is niet alleen duurzamer maar na al die jaren ruikt of smaakt de beker nog niet, in tegenstelling tot plastic bekers. Daarnaast zijn ze BPA, BPE en BPF-vrij, allemaal weekmakers die in plastic wel zitten al word vaak gezegd dat dat niet zo is. Met het kopen van een rvs drinkfles moet je opletten dat het geen aluminium is. Dit is niet goed voor de gezondheid en daardoor doen ze een laagje aan de binnenkant met... je raadt het al plastic! Je zal wel denken, wat maakt het uit dat plastic maar het gaat om de weekmakers die erin zitten en deze brengen hormonale disbalans in je vrouwelijke hormoon (oestrogeen). Ook al jongen/man zit je daar niet op te wachten.


Nu zal je denken, maar ik zie toch een plastic rietje? Dat is geen plastic maar medisch kwaliteit siliconen. Zo is deze helemaal vrij van schadelijke stoffen. Het is dus best de investering waard om een rvs drinkfkes aan te schaffen al vind ik persoonlijk de prijs wel meevallen omdat een beethe Mepal drinkbeker iets goedkoper is, deze jaarlijks vervangen moet worden in verband met de vieze geur.


Wat voor drinkbeker heb jij voor je kindje? Ben jij bereidt te switchen?

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page