top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Feestelijke groente in een bakvorm

Wie zegt dat je taart niet kunt eten als avondeten? Wat dacht je van een hartige taart! Doordat er veel groente in zitten kan je een goede punt eten. Maak je geen zorgen om de bladerdeeg of hartige taart deeg. In verhouding heb je maar weinig hiervan omdat de nadruk ligt op de groente die je erin stopt.


Een keer in de week eten wij wel zo'n feestje in een bakvorm. Het van te voren maken en de hoeveelheid groente die erin gaat is het grootste voordeel. Net als dat er een stuk overblijft om de volgende dag naar het werk mee te nemen.


Wat heb je hiervoor nodig?

- Bakvorm

- 5 plakjes hartige taart of bladerdeeg

- 5 tot 6 eieren

- 3 tot 4 puntpaprika's

- bosje lenteuitjes

- bakje platte peterselie

- bakje bieslook

- 150 gram rundersalami

- geraspte kaas


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Haal de plakjes hartige taart of bladerdeeg uit de vriezer en leg ze afzonderlijk van elkaar op je keuken zodat ze kunnen ontdooien.


Snij de puntpaprika's, lenteuitjes, platte peterselie, bieslook in kleine stukjes en doe deze in een kom. Hierna kan je de rundersalami in reepjes snijden en toevoegen aan het het fleurige mengsel. Klop de eieren los en voeg deze ook toe in de kom.


Bekleed je bakvorm met het deeg. Let op dat je niet het plastic vergeet eraf te halen! Je kunt het wat bijknippen zodat het mooi allemaal past. Schenk daarna het mengsel in de bakvorm en zorg dat alle hoekjes gevuld zijn. Strooi er na wens wat geraspte kaas over zodat dit lekker gaat smelten.


Zet de bakvorm in de oven en als het goed, is hij over 40 minuten klaar. Kan je ondertussen de keuken weer opruimen, afwassen, tafel dekken en op de kinderen letten ;-)


Met deze quiche kan je oneindig veel variaties maken. Ben je vegetarisch dan laat je de rundersalami achterwege en kan je bijvoorbeeld vegetarische spekjes toevoegen. Ook erg lekker! Ook spinazie is heerlijk met als combinatie ricotta en gehakt. Keuze genoeg!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page