top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Feestelijke witte chocolade cheesecake

Eind april was onze oudste zoon jarig en hiervoor wilde ik een lekkere taart maken. Aangezien zoonlief niet echt taarten houdt, behalve een tompouce, heb ik dus wat gemaakt wat de rest lekker zou vinden. Geen standaard slagroomtaart maar een feestelijke witte chocolade cheesecake met een bastogne bodem.


Omdat we een grote familie hebben heb ik een grote rechthoekige taart gemaakt.

Ik gebruikte hiervoor een bakplaat die je in de oven kan schuiven (wat overigens niet nodig is hoor!). Denk toch wel zeker dat er 25 stukjes uit kunnen komen. De taart is best machtig.


Wat hebben je hiervoor nodig?

Bodem:

- 2 pakken bastogne koekjes

- 200 gram ongezouten roomboter


Vulling:

- 600 gram roomkaas van Philadelphia

- 600 gram witte chocolade

- 500 ml. slagroom

- 200 gram fijne kristalsuiker


Topping:

- Bakje frambozen

- blauwe spikkels


Overige benodigdheden:

- grote bakplaat

- bakpapier

- huishoudfolie

- keukenmachine of mixer


De bereidingswijze

1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Wij vinden het lekker dat er nog wat brokjes bastogne in zitten, maar wil je het fijner hebben dan doe je hem wat langer zodat het de structuur van fijn zand heeft. Smelt de boter en meng deze met de gemalen koekjes.


2. Bekleed de bakplaat met huishoudfolie en leg daarin een velletje bakpapier. Zo kan je hem er later goed uithalen. Verdeel de koekkruimeltjes gelijkmatig met de bolle kant van een eetlepel over de bodem van de bakplaat en druk voorzichtig aan. Zet deze daarna afgedekt in de koelkast om op te stijven.


3. Roer de roomkaas los met de mixer.  Vervolgens mix je de slagroom stijf in een andere kom, samen met de suiker. Daarna meng je de stijve slagroom met de roomkaas. Smelt de witte chocolade au bain marie en roer deze daarna door het slagroom-roomkaas mengsel.  Dit mengsel gaat weer over de koekjesbodem in de bakplaat. Laat taart minstens 4 uurtjes afgedekt opstijven in de koelkast.


4. Voordat je hem gaat aansnijden decoreer de witte chocolade cheesecake met de verse frambozen, de mini marshmallows en spikkels.


Enjoy!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page