top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Alteya Organics Baby

Op de Ouders Natuurlijk Beurs in juni 2019 ontmoette ik Marcel van Alteya Organics. We raakten aan de praat en hij heeft mij het één en ander uitgelegd over Alteya Organics. Producten voor je gezicht, lichaam en haar en voor kinderen met rozenolie. Deze rozenolie is afkomstig uit de mooiste bloem ter wereld; de Bulgaarse Roos. In Bulgarije wordt met veel zorg en passie biologische rozen en lavendel gekweekt, geoogst en gedestilleerd voor de hoogwaardige essentiële oliën met behulp van generatie oude recepten.


Rozenolie heeft een wonderlijk effect op de huid en het verbetert de huid en het kan het verouderingsproces vertragen. Geen wonder dat dit een veel huid -en gezichtsproducten zit verwerkt! Rozenwater is zeer zacht en te gebruiken voor alle huidtypen. Ook voor de meest gevoelige. Het werkt reinigend en ontgiftend, brengt balans, hydraterende eigenschappen, verjongend, en heeft een antiseptische werking. Genoeg redenen om dit merk te testen. Begin november heb ik 3 producten van Alteya Organics mogen ontvangen; Kids & Baby Balm, Kids & Baby Wash en Kids & Baby Lotion.



Kids & Baby Wash

Een milde babyzeep die ook uiteraard voor kinderen gebruikt kan worden. De zeep zit in een handig pompje zodat het makkelijk doseert en makkelijk is voor kinderen. Hier ook is de typische rozengeur van het Bulgaarse rozenwater onmiskenbaar. Een lichte schuim reinigt en verzorgd huid en haar zonder het uit te drogen. Van te voren even het pompflesje schudden zodat de verschillende ingrediënten gemixt worden. Na het badderen blijft de aangename rozengeur aanwezig om je schone kindje.



Kids & Baby Lotion

Wat is er nou fijner dan na een lekker warm bad nog even ingesmeerd te worden. Ook in de bodylotion zit natuurlijk Bulgaars rozenwater. In combinatie met de Wash ruikt je kindje helemaal naar rozen. De lotion voelt zacht aan en is niet waterig. Met uitsmeren is er de eerste keer een lichte witte was, maar deze trekt al snel in. Je kindje voelt hier niet glibberig of vettig aan. Naast de rozen brengt de geur van kamille en lavendelolie een rustgevende werking.



Kids & Baby Balm

Een multifunctionele balsem die geschikt is voor onder andere luieruitslag. Zodra je het blikje opent komt, ruik je de rozen. De balsem heeft een gele kleur en is goed smeerbaar. Een dun laagje op de zere billetjes is al voldoende. Met wasbare luiers is het raadzaam om een inlegvel tussen de billen en luier te doen. Dit is meer voor het behoud van je luier want deze balsem is veilig voor alle katoenen luiers. Er zitten geen synthetische ingrediënten in en kan voor het hele lichaam worden gebruikt. Heb je last van zere lippen, een wondje, droge handen, kloven? De toepassingen zijn eindeloos.


Alle voordelen op een rijtje:

- Biologisch gecertificeerd zonder GGO's

- Geen synthetische ingrediënten

- Veilig voor dagelijks gebruik

- Niet getest op dieren

- Geschikt voor een gevoelige huid

- Kan van top tot teen gebruikt worden


Conclusie

Alle drie de producten vind ik erg fijn om op mijn kindjes mee te verzorgen. De rozengeur is best aanwezig en daar moet je wel van houden. Ik vind het belangrijk dat de verzorgingsproducten uit natuurlijk ingrediënten bestaan zonder rare kunstmatige toevoegingen die irritatie kunnen veroorzaken. De huid is het grootste orgaan van je lichaam en dit moet je goed verzorgen met goede producten. Bij Alteya Organics staat kwaliteit hoog in het vaandel dat al met het selecteren van de verse rozenbloesems begint en eindigt in superieure milieuvriendelijke, biologische huid -en lichaamsverzorging producten.


Je kunt deze producten bestellen via hun website (klik hier) en tegenwoordig ook bij de Etos.



148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page