top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Blueberry Capri OS 1.0 vs 2.0

Bijgewerkt op: 14 okt. 2019


Na het huurpakket hebben wij ervoor gekozen om met de Blueberry Capri One Size (OS) overbroekjes met prefolds van Imagine Baby verder te gaan. Nu werd ergens half april bekend dat de Blueberry overbroekjes wat gingen veranderen. Aangezien ik nu zowel de "oude" (1.0) versie als "nieuwe" (2.0) versie gebruik werd ik door Sjoukje van Lieveluiers.nl gevraagd om te kijken naar de verschillen.


Blueberry is een Amerikaans merk dat haar stoffen betrekt, waar mogelijk, uit Amerika. Zo weet je dat de luierproducten onder goede omstandigheden zijn vervaardigd, niet aan schadelijke stoffen is blootgesteld en dat de textielindustrie uit het land van herkomst in leven gehouden wordt.


Voor deze vergelijking heb ik gekeken naar verschillende aspecten zoals pasvorm en lekkage. Dit heb ik samen gedaan met mijn assistent Keetie, de knuffelhond van onze oudste zoon Florian. Ik heb gebruikt de cover Sleepy en Coral Reef (Limited Edition). Beide zijn een Capri variant (flapjes aan de binnenkant zowel voor als achter) en voor de eerste foto's heb ik ze geheel "uit elkaar" gehaald (dus niet verkleint). De foto's met de knuffelhond heb ik de covers wel verkleint. Beide covers op dezelfde stand. Onze jongste zoon Olivier is momenteel 8 maanden (11/02/2018), Hollands welvaart en heeft de covers uiteraard in de praktijk getest.


Uitstraling

Je ziet meteen wat de grootste verandering is aan de uitstraling; het randje om de cover. Juist dit randje er omheen vond ik erg typerend voor Blueberry en vind het erg jammer dat dit niet meer op de 2.0 versie zit. Het labeltje op de nieuwe variant zit meer naar de zijkant/achteren. Op de oude variant begeeft zich deze meer aan de voorkant. De ontwerpen en stoffen blijven fantastisch en hebben prachtige kleuren.


Pasvorm

Hier merkte ik het eerste verschil. Bij de liezen sluit de 1.0 mooier aan dan bij de 2.0. De 2.0 blijft toch steeds wat openstaan waardoor het wat lek gevoeliger is. Gelukkig heb ik hier bijna nooit last van omdat we Olivier altijd regelmatig verschonen. Hij houdt erg van schone billetjes. Beide covers sluiten mooi aan de achterkant en gelukkig nog nooit een poepexplosie hoeven constateren. Wel heb ik het idee dat bij de 2.0 de voorkant wat lager uitgesneden is waardoor soms de prefold er bovenuit komt. Dit constateer pas bij een verschoning dat deze er niet meer helemaal onder zit. Nog een klein verschilletje zit aan de achterkant. De elastieken plooien zitten bij de 2.0 versie strakker dan bij de 1.0 versie.Drukknoopjes

Ook hier vind ik dat er verschil zit tussen de 1.0 drukknoopjes en de 2.0 drukknoopjes. Voor Olivier zijn de broekjes met een rij drukknoopjes verkleint. In mijn ogen hoort dit te blijven zitten, totdat je zelf dit los klikt om deze groter (of kleiner) te gaan maken. Bij de 1.0 versie blijft die met verschonen altijd mooi zitten, maar op een een of andere manier heb ik bij de 2.0 versie altijd ruzie hiermee. Na de prefold wissel gaat er standaard een schone/droge cover omheen en dan moet natuurlijk de prefold goed in de cover om zo lekkage te voorkomen. Met deze handeling om de covers mooi bij de liezen te krijgen schiet regelmatig aan één kant het drukknoopje los. Ben ik te hardhandig? Geen idee, maar enkel bij de nieuwe versie gebeurd dit en gelukkig niet bij alle nieuwe covers.


Lekkage

Olivier heeft amper lekkage. Dit komt door de goede pasvorm van Blueberry en goede kwaliteit stof/PUL. Indien er wel lekkage is, zit dat bij de liesjes waar ik deze minder vindt aansluiten in vergelijking met de 1.0 versie. Soms ook aan de bovenkant doordat de prefold er wat bovenuit stak.


Maten en cijfers

Gezien mijn bovenstaande bevindingen ben ik wat diverse punten gaan opmeten of hier wellicht een verschil in zit.


Zoals je hierboven kunt aflezen is het verschil tussen de eerste twee rijen nihil. Het verschil ik wel duidelijk zichtbaar bij de verkleiningsdrukknoopjes (is dat een woord?). Tussen die twee rijen zit wel een halve centimeter verschil en dit verklaar misschien ook wel de lekkage die ik af en toe heb bij Oliver.Conclusie

Ik blijf super blij met de fijne covers van Blueberry! De bovengenoemde verschillen zijn slechts kleine puntjes van kritiek want ik ben en blijf Blueberry fan. Goede afwerking, mooie pasvorm, amper/nooit lekkage. Zo heb ik ook cover(s) geprobeerd uit China. Niks slechts over tegen covers maar je merkt het kwaliteitsverschil. Het verschil in maten voor het verkleinen vind ik wel erg groot. Zou ik ze daarom niet meer kopen? Nee, maar het is wel handig om te weten.


Denk jij nou net als ik, wat een mooie covers? Je kunt deze bestellen via Lieveluiers.nl. Er is een standaard assortiment en regelmatig verschijnen er limited editions die op voorhand te bestellen zijn en uiteraard via de webshop.336 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page