top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Cîme doucheproducten

Van baby -en kinderwinkel EN webshop Blabloom heb ik de producten van het Belgische merk Cîme mogen testen. Ondanks dat ze in België zitten, had dad ik het pakketje vliegensvlug ontvangen. Netjes verpakt met een persoonlijke boodschap erbij.


Cîme is een Belgisch cosmeticamerk dat werd opgericht door twee vriendinnen en haar vader. Deze had al meer dan 30 jaar ervaring met biologische plantenextracten en oliën.


Ik heb de shampoo, conditioner en body wash mogen testn en alle drie de producten heb ik anders mogen ervaren.


Body Wash

Een licht oranje wasgel die niet alleen voor je lichaam is maar je kunt ook prima je handen mee wassen. De geur van hout en citrus is overweldigend. Voor mij persoonlijk te zwaar en te overheersend. De geur vind ik beter passen bij een mannen body wash.

Shampoo

Zodra je de shampoo op je handen hebt komt er een geurexplosie vrij. Kan niet precies omschrijven wat voor een geur. Het heeft wat weg een fruitige, exotische cocktail met citrusfruit. Je waant je zo op een tropisch eiland. Wellicht ruiken de zeepnoten of groene thee uit het Himalaya gebergte zo, want die zitten er ook in. Ik heb haar tot net over mijn schouder en hiervoor heb ik vier pompjes nodig. De shampoo eerst even in je handen laten schuimen en dan in je haar kneden. Het voelt dan stroef aan maar zodra je dit uitspoelt is dat weg.

Conditioner

Bij de conditioner had ik net zo’n geur verwacht als de shampoo. Helaas was dat niet zo. De conditioner is crèmig dat denk ik door de chuiri fruit (shea butter) komt en heeft een meer aardse geur en een klein beetje zoete ondertoon. Voor mijn haar heb ik zeker wel vier pompjes nodig. Eenmaal in het haar verdeelt lijkt het dan het geen werking doet, echter bij het kammen van mijn haar voel ik wel degelijk dat het zachter is en dat de conditioner zijn werking heeft gedaan.Conclusie

De producten heb ik ruim een maand gebruikt om te kijken of mijn haar er ook anders van is geworden. Ik kan helaas geen verschil zien met de shampoo die ik hiervoor gebruikte. Voor mijn haar moet ik wel zeker 4 pompjes gebruiken en dat resulteert erin dat zowel de fles shampoo als conditioner voor de helft op is. De producten zijn al een stuk duurder dan een duurdere shampoo uit de drogisterij en dan zou je wel een verschil verwachten in kwaliteit. Voor mij was dat niet het geval.


Zou ik het zelf kopen? De shampoo is wel echt favoriet, mede door de heerlijk geur. In combinatie met de conditioner werd mij haar wel zacht, maar het prijs -kwaliteitsverschil speelt een grote rol. De bodywash is niet mijn geur en deze vind ik te overheersend. Als deze er in een andere geur was geweest, dan had mij dat beter gepast.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page