top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Econaps Modern Nappies

Het heeft even geduurd met een volgende blog, maar Econaps stond al een tijdje op de planning. Dat dit merk werd toegevoegd aan het assortiment van Lieveluiers (binnenkort Mooregreen) werd ik toch wel nieuwsgierig naar deze SIO (Snap-In-One). Ik ben anders erg gesteld ben aan mijn prefolds van Imagine Baby dus was meer op zoek naar een overbroekje in plaats van een complete luier. Toch won, wederom, mijn nieuwsgierigheid en zwakte voor wasbare luiers de overhand en bestelde ik een luier van Econaps.


Wie zit er achter Econaps?

Niet uit Amerika of Canada, maar uit Australië komt Econaps. Kyla, de eigenaresse is begonnen in 2013 met Econaps. Een moderne wasbare luier in prachtige designs, hoge kwaliteit en gemaakt onder goede ethische omstandigheden. Ondank dat de productie in China bevindt is er streng geselecteerd op fabrieken die voldoen aan hun arbeidsomstandigheden en het milieu. Dit komt ook mede doordat de Kyla van Deens/Taiwanese afkomst is. Een sterke relatie tussen het productieteam en Kyla waardoor zij meerdere malen een bezoek brengt aan China. Ook steunen zij momenteel de drie goede doelen Rainforest Rescue, Indigenous Literacy Foundation en Take 3 for the Sea. Super mooi dat zij dit kunnen en willen doen voor hun omgeving. Naast de wasbare luiers verkopen zij ook zwemluiers en accessoires zoals boosters/inleggers, billendoekjes, wetbags en verschoonmatjes. Lieveluiers heeft de (mini) wetbags, boosters, verschoonmatten, inlegvellen, zoogkompressen, zwemluiers en natuurlijk alle prints in haar assortiment.

Hoe zit de luier eruit?

Het éne printje is nog mooier dan de andere ik had gekozen voor de ‘Rainbow Dreaming’, een zachtroze luier met regenboogjes erop. De luier wordt geleverd met een lange –en korte inlegger. Op de inleggers zitten drukknoopjes zodat je deze kan vastklikken aan het overbroekje. Ook kan je de lang –en korte inlegger aan elkaar klikken. De inleggers zijn gemaakt van 85% bamboe viscose en 15% polyester. Het voordeel van bamboe is dat een bamboevezel veel beter vocht opneemt dan andere textielsoorten. Het heeft een antibacteriële werking doordat het vocht snel wordt opgenomen. Nog en ander voordeel is dat bamboe heel soepel en zacht aan voelt. Fijn voor je baby en zijn/haar billetjes. In het overbroekje zitten aan de voorkant –en achterkant een pocket waardoor je de inlegger kunt vastklikken of deze achter de stof te frummelen. Er zit namelijk een soort van suèdeachtig laagje dat ook wederom zacht aanvoelt. Ik heb mij laten vertellen dat veel Australische merken zo’n laagje in de luier hebben. De buitenkant van de luier is niet van PUL maar van TPU.

Het verschil hier tussen is dat bij PUL door middel van een chemische stoffen een waterdicht laagje wordt gecreëerd en dat bij TPU deze waterdichte laag komt met behulp van zeer hoge tempraturen.

Ook Petite Crown, Thirsties, Elskbar, GroVia en Lighthouse Kids Company hebben luiers met TPU in hun assortiment.


Er zitten drie rijen met drukknoopjes waardoor je de luier kunt verkleinen tot en kleine lief pakketje. Een newborn van 3,5 kg. zou deze al gelijk aankunnen. Ook bij de taille zitten drukknoopjes. Deze zitten aan de onderkant zodat je deze goed kunt aansluiten bij de beentjes. Erg fijn als je kindje geen dikke beentjes heeft. Persoonlijk hebben drukknopjes aan de onderkant dan ook mijn voorkeur. Sommige merken, zoals Happy Naps, hebben deze taille drukknoopjes aan de bovenkant. Hier zie ik het nut niet van in aangezien de luier juist goed moet aansluiten bij de benen om lekkage te voorkomen. Onze dochter (augustus 2020) is bijna 16 maanden en voor haar heb ik één rij met drukknoopjes verkleind. Of de luier echt tot 16 kg. gaat heb ik zo m’n twijfels over, maar over het algemeen redden vele merken luiers dat niet. Hierdoor is deze wel heel erg mooi slim fit en zal je geen moeite hebben met strakke broekjes. Pas natuurlijk wel op voor druklekkage bij te stakke kleding. Verder zit er bij de beentjes elastiek zodat deze mooi aansluit en zijn er geen dubbele lekgootjes aanwezig. Hiervan was ik eerst een groot voorstander van, maar tegenwoordig heeft dit niet persé mijn voorkeur meer. Zolang de luier maar goed aansluit en de juiste absorberende inleggers in de luier zit, zijn naar mijn mening de dubbele lekgootjes overbodig.Het fijne aan deze luier vindt ik dat hij multifunctioneel is. Hoe dan, zou je denken? Omdat mijn overgrote luieruitzet bestaat uit prefolds heb hem ook geprobeerd met een prefold. Dus zonder inleggers en de lege luier functioneert dan als een overbroekje. Wat denk je? Dit pas dus ook nog eens perfect. Is je overbroekje in dit geval dus niet super nat, dan kan je deze weer even een ronde laten drogen en hierna kan hem weer opnieuw gebruiken. Zo kan je deze luier nogmaals gebruiken zodat dat deze gelijk in de luieremmer verdwijnt. De inleggers van andere merken zoals Petite Crown, Elskbar en Bare & Bohoo passen ook allemaal op deze drukknoopjes. Hiermee kan je mixen & matchen met ander SIO luiers.


Prijzen en voordelen

De verkoopprijs van deze luier zit op € 26,50 per luier. Dit is inclusief 2 inleggers. Voor de veelzijdigheid van deze luier vind ik het een nette prijs. Ter vergelijking met andere merken:

 • Petite Crown Trima OS (AIO) is € 25,50 inclusief 2 inleggers

 • Thisties Natural OS (AIO) is € 29,95 en zonder losse inleggers (maar 2 vastgenaaide)

 • Elskbar Natural Snap-In OS (AIO/SIO) is €29,50 inclusief 2 inleggers

 • Lighthouse Kids Company OS (SIO) is € 26,95 met 1 inlegger

 • GroVia OS (SIO) is € 18,95 maar dit is zonder inleggers

 • Bare and Boho OS Bamboe (SIO) is € 29,95 inclusief 2 inleggers


Dat Econaps een favorietje van mij is geworden is wel duidelijk want voor de eerste verjaardag van Josephine had ik een nieuw print/luier gekocht met een mooie nieuw wetbag en mini wetbag.


Even alle voordelen op een rij:

 • 3,5 – 16 kg.

 • 3 rijen drukknoopjes

 • Drukknoopje bij de taille

 • Slank ontwerp

 • Goede absorberende inleggers

 • Mooie printjes

 • In goede combinatie met prefolds (en snappi)

 • Te combineren met andere merken inleggers

 • TPU


Ontzettend bij dat ik mijn luieruitzet heb uitgebreid met dit mooie merk. Hierdoor ben ik ook een liefde voor SIO’s gaan krijgen ondanks dat prefolds mijn grootste voorkeur hebben. Een echte aanwinst in luierland en de prachtige designs zullen vast velen aanspreken.


Wil je er ook gelijk eentje aanschaffen? Klik hier om naar de website toe te gaan.


312 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page