top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Happy Naps Nappies

In juni kwam ik op instagram het nieuwe Nederlandse merk Happy Naps tegen. Vooral de prints vielen mij gelijk en daarom trok ik de stoute schoenen aan om te vragen of ik ze mocht testen in ruil voor een review.

Contact

Al snel kreeg ik een leuk berichtje terug dat ik 2 nappies mocht uitzoeken en dat ik er 3 inleggers en een rol liners bij zou krijgen. Nadat ik mijn voorkeur en adres had doorgegeven kreeg ik alweer vrij snel een bericht dat ze op het voorstel moest terugkomen en dat ze me een korting konden aanbieden. Persoonlijk vind ik dat niet zo netjes, maar goed ik heb via de leuke korting een nappie kunnen bestellen en om geen verzendkosten te hoeven betalen er een setje inleggers bij gedaan. Het pakketje kwam razendsnel binnen en was mooi verpakt. De bestelling was ook nog eens ingepakt, dus een klein feestje als je het binnen krijgt.


Pasvorm & Design

Ik had gekozen voor het design Little Creature. Alle designs hebben hun eigen naam met betekenis en eerlijk is eerlijk, de designs zijn erg mooi en van deze tijd. Op de website word steeds gesproken over nappie en hierdoor is het niet duidelijk om wat voor soort luier dit gaat. Het betreffen allemaal pocketluiers wat betekent dat het een waterdicht buitenkant met stoffen voering is en dat je de losse inleggers tussen de voering en de waterdichte laag stopt (in de pocket dus). De binnenkant is zacht, fleece achtige en heeft lekgootjes in het fleece gedeelte. De drukknoopjes aan de voorkant zijn ervoor om de luier te verstellen naar grootte van je kindje.


Voor Josephine (8 maanden - 7,7 kg. en 10 maanden 8,3 kg.) heb ik 1 rij met drukknoopjes verkleind. De inleggers, bestaande uit 1 mini bamboe, 1 standaard bamboe en 1 bio katoen / bamboe inlegger en deze kan je in de pocket schuiven (lees: frummelen) zodat de inlegger goed zit. De luier zit netjes aangesloten om haar benen door middel van het elastiek en ook achter op de rug sluit hij mooi aan. Aan de zijkanten zit nog een extra drukknoopje zodat deze nog beter aansluit. Voor mij lijkt het logischer dat deze op de onderste rij zit zodat deze nog beter aansluit rondom de beentje (waar veelal de meeste lekkage komt).

Er werd aangegeven op de website dat deze nappie ook te gebruiken zijn als nachtluiers. Natuurlijk hebben wij dit geprobeerd met de standaard bamboe inlegger in combinatie met de bio katoen / bamboe inlegger en dit was geen succes, ondanks dat Josephine geen veelplasser is. Pocketluier zijn niet aan te raden als nachtluier. Ik kies hiervoor voor tweedelige voorgevormde luier met een bijpassend overbroekje. Hier heb ik nooit lekkage bij.


De lege pocket heb ik ook geprobeerd te combineren met een prefold zoals ik wel eens doe met Econaps, Elskbar en GroVia. Zo fungeert de luier als overbroekje en kan je deze meerdere keren gebruiken (en tussendoor laten drogen). Jammer dat lege luier hier geen goede match mee is. Combineren met andere inleggers van andere merken is geen probleem. Petite Crown, Econaps, Elskbar, Little Lamb passen er allemaal in. Alleen de Geffen Baby niet, maar deze zijn ook wel erg groot.


Qua stugheid van de luier komt deze niet in de buurt van een Motherease of SmartBottoms. Dit vind ik persoonlijk onwijs flexibele overbroekjes. Ook een merken als Blueberry, Petite Crown, Elskbar en GroVia zijn stukken zachter. Ik moest hier meer aan een Blümchen denken, die vind ik zelf erg stug maar gelukkig is Happy Naps weer niet zo stug dat je striemen krijgt.


Prijs -kwaliteitsverhouding

De nappies zijn € 22,95 per stuk en de inleggers moet je er appart bij kopen. Deze zijn tussen de € 19,95 - € 29,95 voor 5 stuks.

Ter vergelijking:

 • Petite Crown pocketluier komt uit California, USA maar ethisch geproduceerd in China (prijs € 17,95 zonder inleggers).

 • Econaps AI2 komt uit Bryon Bay, Australië maar etisch geproduceerd in China (prijs € 26,50 met 2 inleggers).

 • Petit Lulu pocketluier komt uit Tsjechië en word daar ook geproduceerd (prijs € 27,50 met 2 inleggers)

 • Alvababy pocketluier komt uit China en word daar ook geproduceerd (prijs € 7,95 zonder inleggers)

 • Rumparooz pocketluier komt uit Colorado, USA en worden etisch geproduceerd staat niet waar (prijs € 28,95 met 6 inleggers)


Op de website van Happy Naps kon ik in eerste instantie niet vinden waar de luiers worden geproduceerd (staat er nu wel op). Dat vond ik vreemd, want je wil graag weten waar de luiers gemaakt worden en onder welke omstandigheden. Nadat ik contact had opgenomen kreeg ik al snel een het antwoord terug dat deze in Azië worden geproduceerd maar dat zij het erg belangrijk vinden dat dit eerlijk en goed verloopt en dat de producten per trein naar Nederland gehaald worden om zo de CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden.


Dit argument heb ik even uitgezocht en inderdaad klopt het dat de CO2 uitstoot van goederenvervoer per trein beduidend lager is dan luchtvracht. De treinreis van China naar Europa duurt, van terminal naar terminal, tussen de 15-18 dagen. Met deze kortere transittijden kunnen bedrijven sneller reageren op het vraag -en aanbod uit de markt. Echter zeevracht blijft het meest milieuvriendelijke manier van transporteren.

Conslusie

De mooie prints zullen bij velen goed in de smaak vallen. Happy Naps heeft op hun website en hoop informatie maar er zijn geen persoonlijke ervaringen van de eigenaars. Het hele “concept” lijkt, voor mijn gevoel, naar een dropshipper met het enige verschil dat er vanuit Nederland verscheept word en dat er Nederlandse klantenservice is. Het woord “concept” heb ik even tussenhalingstekens gedaan want het lijkt een geheel nieuw concept maar dat is wasbaar luieren natuurlijk niet (green washing). Hiermee spelen ze in op de doelgroep die geen ervaring heeft in wasbare luiers, maar wel nadenkt over duurzaamheid en zo met het eerste google zoekresultaat op hun website komt.


Is dit erg? Nee, zeker niet. Maar voor mij, als een ambassadeur van wasbare luiers met ruim 3 jaar ervaring, hou ik alleen niet van dit soort “concepten”. Ik zie graag persoonlijke ervaringen en leuke posts voorbij komen waarbij je ziet dat wasbaarluieren hun passie is en niet een “concept” waar makkelijk verdiend kan worden.


Zegt dit wat over de kwaliteit van de luiers? Ook zeker niet. De prijs voor deze pocketluier in het hoger segment. Hiermee verwacht men een hoop van als het gaat om lekkage en gebruiksvriendelijkheid. Omdat pocketluiers het meest lekgevoelige systeem is kan het zo zijn dat dit type gewoon niet past bij jouw kindje. Betreft gemak zijn deze wel het makkelijkste en kan je de luiers voorbereiden zodat je deze net als een wegwerp kunt gebruiken. Het viel mij wel op dat met het wassen de inleggers er niet uit gaan, dus het is raadzaam deze er zelf uit te trekken voor optimale hygiëne.


Voordelen

 • Mooi design

 • Vanuit Nederland leverbaar

 • Absorberende inleggers

 • Snel, leuk contact

 • Drukknoopjes

 • Zachte fleece binnenkant

 • Elastiek rondom beentjes en rug


Nadelen

 • Prijs

 • Lekgevoelig

 • Inleggers verwijderen na gebruik

 • Pocketflap blijft wat open staan

 • Geen nachtluier


Ben jij nou ook nieuwsgierig naar Happy Naps? Je kunt ze super snel bestellen om hier te klikken.1.728 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page