top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: HappyBear Diapers Zwemluier

Bijgewerkt op: 3 jul. 2022

Een paar weken geleden kreeg ik via Kim Sienna de link doorgestuurd van Kinderkoopjesjager.nl dat zij een tester zochten voor een zwemluier. Zij moest gelijk aan mij denken en dus stuurde ik gelijk een berichtje. Niet veel later kreeg ik van Nicole een reactie terug dat ik een zwemluier opgestuurd zou krijgen om hierover een blog te schrijven. Een paar dagen later ontving ik de HappyBear zwemluier Twiggy in een kartonnen doosje. Testen maar!Het merk

Als je bekend bent in de wasbare luierwereld heb je vast de aflevering gezien waarin HappyBear Diapers, oprichter Jeffrey Scholten, heeft meegedaan aan Dragons’s Den. Hierdoor liggen de HappyBear Diapers bij meerdere grote retailers in de schappen zoals Hoogvliet, Babydump en Babypark. Ik, als ambassadeur van wasbare luiers vind het erg fijn om te zien dat, mede door zijn deelname, wasbare luiers op de kaart zijn gezet bij het grote publiek.


HappyBear Diapers heeft naast zwemluiers een ruim assortiment van all-in-one luiers (AIO), pocketluiers, tweedelige luiers en accessoires. Denk hierbij aan wetbags, boosters, inlegvellen en nog meer.

Het is een Nederlands merk maar word hier niet geproduceerd. Op de website kan ik hier helaas niets over vinden, echter op het label van de zwemluier zie ik China staan. Het zou fijn zijn als hier wat meer over bekend is (ethisch geproduceerd bijvoorbeeld?). De meeste merken zijn hier transparant over.


De zwemluier

Als je gaat zwemmen met je kindje is het aan te raden om een zwemluier aan te doen. Bij de drogist / supermarkt kan je zo’n pak met zwemluiers halen en gooi je na de zwempartij weg. Dit kan anders! Een wasbare zwemluier heeft net zoveel voordelen als een wegwerp zwemluier maar na het spetteren en spatten gooi je deze in de was óf laat je hem drogen. De wasbare zwemluier is te gebruiken van geboorte tot 2-3 jaar oud en wordt door middel van drukknoopjes versteld in de juiste grootte van je kindje. Met één zwemluier ben je dus al klaar voor de komende jaren! Duurzaam voor je portemonnee en voor het milieu!Verschil wasbare zwemluier vs. wasbare luier én wegwerp zwemluier

Alhoewel de wasbare zwemluier echt steeds normaler is en worden ze steeds meer in het “wild” gezien, zijn sommige ouders wat huiverig voor het woord wasbaar (alsof wegwerp fijn klinkt). Kost het mij meer moeite zo’n wasbare zwemluier? Houdt het alles wel tegen? Moeten er absorberende inleggers in?


Nee, Ja en Nee zijn de antwoorden!

Een wasbare zwemluier kost niet meer moeite dan een wegwerp zwemluier. Na gebruik gaat deze gewoon de was in of laat je hem drogen zodat deze opnieuw gebruikt kan worden. Een zwemluier hoeft niks te absorberen. Doet deze dat wel dan wordt de luier (te) zwaar en dat is erg gevaarlijk. Net als wegwerp neemt de wasbare zwemluier niks op. Het laat een plasje er doorheen, maar poep blijft in de luier. Diarree overigens zal niet blijven zitten, in zowel wegwerp als wasbaar. Het verschil tussen wasbare luiers en zwemluiers zit hem dus in de absorptie. Een wasbare luier zonder absorptie kan worden gebruikt als zwemluier. Let op! Wasbare luiers kunnen niet goed tegen chloor en daarom is het raadzaam een aparte wasbare zwemluier te hebben voor de zwemactiviteiten.Pasvorm en design

De zwemluier van HappyBear Diapers heeft drie rijen drukknoopjes aan de voorzijde. Hiermee kan je de zwemluier verkleinen tot het gewenste formaat. Vervolgens zitten er aan de zijkanten (heupen) ook drukknoopjes om deze sluitend te maken rond je kindje. Iets verwarrend is de wijze van sluiten. Normaliter sluit je een (wasbare) luier aan de voorkant. In dit geval sluit je de luier naar achteren. Het indrukken van de drukknoopjes moet je dan ook met beleid doen want anders kan je je kindje pijn doen. Bij de benen, voorzijde –en rugzijde zit elastiek waardoor de luier mooi aansluit.


Mijn dochter Josephine is een klein maar fijn meisje (22 maanden – 10,5kg.). De zwemluier had ik eerst met één rij verkleind, echter vond ik dit niet mooi genoeg zitten. Er ontstond een soort zak tussen haar binnen als gevolg van het water waar ze in zat. Ik verkleinde de zwemluier nog een keer en toen zat deze erg mooi om haar billen. De stof is erg soepel en hierdoor heb ik het idee dat het fijn zit.


Prijs –kwaliteitsverhouding

De zwemluier van HappyBear Diapers zijn gemaakt van 100% Polyrethaan (polyester) en zijn te koop voor € 13,99 per stuk.

Ter vergelijking:

  • Alvababy, one size komt uit China en worden daar ook geproduceerd (€ 9,95). 100% polyester.

  • Bare and Bohoo, onze size komt uit Australië en wordt geproduceerd in China als Australië (€ 31,95). 90 % gerecycled polyester en 10% TPU.

  • Popolini, komt in maat S en L en is een Oostenrijks merk dat produceert in Europa (€ 18,50). 82% polyamide en 18% elastane.

  • Happy Naps, onesize komt uit Nederland en worden geproduceerd in China (€ 19,95). Op de website staat dat ze van PUL zijn gemaakt, maar niet met %.

  • Econaps, komt in maat S, M, L en is een Australisch merk dat produceert in China (€18,75). 100% TPU.

  • Petite Crown, one size komt uit Amerika (California) en worden geproduceerd in China (€ 17,95). 100% TPU.

  • Thirsties, komt in maat 1, 2, 3 en komt uit Amerika (Colorado) dat daar ook word geproduceerd (€ 19,95). 100% TPU.


Conclusie

De zwemluiers van HappyBear hebben een goede, laagdrempelige prijs zodat je ook met minder budget een goede zwemluier kan kopen. De zwemluier is in 6 printje verkrijgbaar dus voor ieder wat wils. Doordat ze one-size zijn kunnen ze lang mee. Voor het gemak zijn 2 zwemluiers aan te raden omdat de droogtijd wat langer is dan normale zwemkleding.


Voordelen:

✅ Mooi design

✅ Goede prijs -kwaliteitsverhouding

✅ Vanuit Nederland leverbaar

✅ Drukknoopjes

✅ Mesh stof binnenkant

✅ Elastiek rondom beentjes, buik en rug

✅ Valt ruim


Nadelen:

❓ Heb mijn bedenkingen bij gebruiken vanaf geboorte.Ben jij benieuwd welke printjes HappyBear diapers nog meer hebben? Kijk dan snel op de website van kinderkoopjesjager.nl en bestel ook een leuke zwemluier voor jouw kindje! Met de code eier_bij10 ontvang je een leuke korting.


429 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page