top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Jackson Reece

Bijgewerkt op: 14 okt. 2019

Wellicht ken je dit merk, wellicht ook niet en daarom wil ik je er eerst even wat meer over vertellen. Jackson Reece staat bekend zijn babyhuid producten met 99% plantaardige ingrediënten. Oké, babyhuid producten, waarbij moet je dan aan denken? Billendoekjes, snoetenpoetsers, handspray, shampoo en toiletartikelen. Dit alles zonder vervelende chemicaliën, alcohol en zeep wat een tere babyhuid geïrriteerd kan maken. Kamille, aloë vera, argan olie en ylang ylang, wat juist verzacht, kalmeert en hydrateert kan je er wel in terugvinden.


Via de duurzame (web)winkel Blabloom heb de twee soorten billendoekjes "Natural" en "Herbal" van Jackson Reece mogen testen. Ik heb hierbij gelet op diverse aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid welke ik hieronder verder onderbouw.



Verpakking

Vrolijke print met een verfrissend logo en een blije baby wat niet lijkt op een ander merk billendoekjes uit een willekeurige drogist. De plastic verpakking lijkt op het eerste aanblik niet zo duurzaam maar ik lees op de website dat dit recycled folie is. Aan de achterkant staat de nodige informatie zoals ingrediënten en waar Jackson Reece voor staat.


Doekjes

100% biologisch afbreekbaar en gemaakt van houtpulp. Je verwacht dat de doekjes wat gelig zouden zijn in verband met de houtpulp, maar ze zijn gewoon mooi wit en voelen stevig aan. Ook als je er wat aan trekt blijven de doekjes heel. Ze zijn mooi zacht, niet te nat en zeker ook niet te droog. De doekjes bevatten onder ander aloë vera en tea tree olie. Natuurlijke producten die een beschermende, helende en schimmelwerende werking hebben.


Geur

Beide soorten heb ik goed aan geroken en nu kan het aan mij liggen maar ik geen verschil kunnen ontdekken in de geur. Geen chemische geur of muffe geur maar een hele neutrale, toch wel baby -achtige, geur. Op de website van Jackson Reece staat uitgelegd dat de "Natural" geen geurtje heeft en "Herbal" ylang ylang geurtje heeft.


Voordelen

- Volledig biologisch afbreekbaar

- Vrij van chloor, alcohol en andere chemische toevoegingen

- Hypoallergeen

- Ideaal voor onderweg

- Kunnen in de wc gegooid worden


Nadelen

- Sluitingslipje raakt vrij snel los

- "Natural" heeft 56 doekjes en "Herbal" heeft 64 doekjes (waarom??)




Conclusie

Met de geboorte van onze twee zoon zijn wij aan ons wasbare luieravontuur begonnen en hierbij hoorden ook wasbare billendoekjes. De omschakeling was er in het begin dan ook even. Als je wasbaar gebruikt gaat, heel logisch, zowel de luier en het doekje in de luieremmer en wordt het later gewassen. Dit is hetzelfde als bij wegwerp (zonder het wassen dan ;-)). Maar als je wasbare luiers gebruikt in combinatie met een wegwerp billendoekje moet je even zoeken waar je de vieze doekjes gaat bewaren/neerleggen. Soms was het dan ook makkelijker om dan toch de wasbare billendoekjes te pakken omdat deze in de luier kunnen worden neergelegd. Toch ben erg enthousiast geworden van deze fijne (wegwerp) billendoekjes! Het stiekem toch wel gemak wat je van hebt, van snottebel tot mond afvegen tot handen poetsen en zelfs make up eraf halen ging super. Daarbij dat de doekjes volledig afbreekbaar zijn en geen rare chemische toevoegingen hebben is dit een echte aanrader!


Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden en wil je ze graag uitproberen? Je kunt ze bestellen via Blabloom en dan heb je ze de volgende dag in huis!






150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page