top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Philley

Bijgewerkt op: 30 nov. 2019

Een tijdje geleden zat ik door mijn Ouders van Nu te bladeren en hier zag ik een advertentie opstaan van Philley. Dit zag er handig uit en nadat ik contact met Philley had gezocht kreeg ik het product thuis gestuurd.


Wat is nou Philley? Je kent dat wel. Je hebt nieuwe melkpoeder gekocht om voor je kleine een flesje te maken. Je knipt het pak open, pakt het daarbij behorende schepje en dan moet je een aantal afgestreken schepjes toevoegen aan het warme water. Bij sommige merken zit de melkpoeder is een bus maar de meeste eigen merken koop je een kartonnen doos met twee separate zakjes. Het wordt knoeien gegarandeerd en dan nog het netjes afstrijken -niet drukken- om de gewenste hoeveelheid in die fles te krijgen.


Philley heeft hiervoor wat ontwikkeld om het ons, ouders, het makkelijker te maken. Een dosseerbus met een draaisysteem en splitter dat precies één afgestreken schepje bevat. Hoe handig is dat?Uitstraling

Philley is verkrijgbaar in drie mooie pastel tinten; Galactic Green, Pretty Pink en Baby Blue. Een strak en simpel design voor een verdraaid makkelijk flesje.


Gebruiksvriendelijkheid

In Philley past een halve bus melkpoeder en hierdoor ik, in mijn geval, wel een halve week vooruit zonder bakjes te moeten vullen voor slechts 1 dag. Je zet Philley, nadat je het dopje eraf hebt gehaald, op de kop op de hals van je babyflesje en dan draai je aan de schacht. Bij iedere klik komt er één afgestreken schepje uit de dosseerbus en valt in het warme water. Als je klaar bent doe je het dopje er weer op en kan je je kindje eten geven.


Hygiëne

Alle vijf onderdelen kan je uit elkaar halen en afwassen, of in mijn geval, in de vaatwasser doen. De onderdelen zijn van stevig plastic en is makkelijk demonteerbaar.


Voordelen

Ik wist niet zo goed wat ik er van moest denken omdat ik het nog nooit eerder had gezien. Onze tweede heb ik 9 maanden lang borstvoeding gegeven en hierdoor had ik nog niet aan gedacht hoe en wat met de flesvoeding. Toen we overgingen ging ik haastig op zoek naar zo'n bakje waarbij je melkpoeder in kan voorbereiden. Handig dacht ik. Degene die ik had was helemaal niet zo handig. Allereerst paste er net aan 8 schepjes poeder in. Hiervoor moest ik wel een aantal keren "kloppen" zodat het allemaal paste. Daarnaast zat in deze bakjes slechts voeding in voor drie momenten. Bij Philley heb je altijd voldoende bij je en je hoeft niks voor te bereiden dan een halve bus melkpoeder erin te gieten. Zeker voor meerdere dagjes weg is het ideaal want je weet zeker dat je genoeg bij je hebt.


Nadelen

Zowel mijn gastouder en vriend hadden de eerste keer ruzie met Philley. Ik dacht nog, hoe dan??? Het is zo simpel! Maar zij hadden aan het verkeerde gedeelte gedraaid waardoor de splitter los raakte. Vraag me niet hoe want mij is het nog nooit gebeurd.

Mijn kritiekpuntje is het "mondje" dat in de fles gaat. Door het warme water komt er wat warmte vrij en dat gaat wat aan de binnenkant van het mondje zitten. Dit is overigens op te lossen door hem uit te kloppen boven je flesje zodat alle "restjes" weg zijn. Ook zo nu en dan in de vaatwasser is een aanrader. Verder is het ideaal als je een hele dag of meerdere dagen op pad gaat. Indien je 1 voeding weggaat, dan is de bus toch wat groot.


Conclusie

Wat een super ding! Wij gebruiken hem iedere dag en kan hem echt aanraden. Snel, makkelijk, hygiënisch en het verspillen is minimaal. Je kunt hem aanschaffen voor € 17,95. Iets prijzig, maar dan heb je ook wel wat en in mijn mening is dat het dubbel dwars waard.


Ben jij ook enthousiast geworden? Je kunt jouw Philley heel eenvouding op hun website bestellen en ze leveren erg snel. Ouders hebben het al zwaar genoeg dus dit soort makkelijke hulpmiddelen zijn een uitkomst!
523 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page