top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: SmartBottoms


Dat Josephine nog in mijn buik zat kreeg ik de vraag van Mariëlle, de nieuwe eigenaresse van Lieveluiers, of ik het nieuwe merk SmartBottoms wilde testen. Ik ben erg bekend met Blueberry en Motherease dus een nieuw Amerikaans merk testen zag ik wel zitten.


Graag vertel ik eerst meer over SmartBottoms. Christy Malone, eigenaresse van SmartBottoms, begon hiermee vanwege haar voorliefde van wasbare luiers. Haar missie is een duurzame luier van hoge kwaliteit die voor iedereen betaabaar moet zijn. Bovendien ook nog eens 100% geproduceerd in de Verenigde Staten. Makkelijker, gezonder voor baby en mileu en goedkoper dan wegwerpluiers, daar staat SmartBottoms voor. Hun collectie bestaat uit (Newborn) AIO’s, Covers, Oefenbroekjes, Zwemluiers, Prefolds, Boosters maar ook verschillende grootte Wetbags en (bad/strand)handdoeken. Lieveluiers heeft de Newborn AIO, (de normale) AIO, Covers en afbreekbare inlegvellen in haar webshop opgenomen.


Ik kreeg al snel 3 verschillende soorten luiers toegestuurd.

  • Born Smart 2.0 Newborn AIO 'Shimmer' (2,5-7 kg.)

  • Dream Diaper 2.0 'Tea Party' (5-16 kg.)

  • Too Smart 2.0 Cover 'Ginny' (4,5-16 kg).

Het eerst wat me opviel waren de prachtige heldere kleuren. Ik kon natuurlijk niet wachten totdat de kleine meid er was en dus heb ik 2 luiers, de AIO en de cover, aangepast bij onze Olivier aangepast. Op het moment van passen was Olivier 2 jaar en 4 maanden en al 3 maanden (overdag) zindelijk. Ik schat dat Olivier 14-16 kg is. De PUL voelt erg soepel en dun aan. Vergelijkbaar met Motherease. Voor de eerste passessie heb ik, zowel de AIO als de Cover, niet verkleind aangezien de maat van 4,5 kg tot 16 kg loopt. Beide luiers sloten mooi aan bij de benen en rug en ik had het gevoel dat de luiers zelfs nog wat ruim waren op de grootste stand. Dus voor de tweede passessie heb door middel van de drukknoopjes 1 rij verkleind. Deze stand gebruik ik ook bij de Blueberry Covers. Ondanks dat ze op de grootste stand mooi zaten, zag ik dat ze met 1 rij verkleind perfect zaten. De pasvorm doet me weer erg denken aan Blueberry. Wist je dat in de SmartBottom Cover ook flapjes zitten? Zo kan je er een prefold als padfold in leggen maar een prefold met snappi vastmaken kan ook. Er zitten geen dubbele lekgootjes maar ik vind dat niet persé meerwaarde hebben.

Twee maanden gingen voorbij en op maandag 31 augustus is onze dochter Josephine geboren. Met een gewicht van 4.179 gram en 5 dagen overtijd kan je wel stellen dat ze het goed bij me heeft gehad. Na 3 dagen, toen was de meconium verdwenen, zijn we weer begonnen met de wasbare luiers. Nu kon ik mooi de Newborn AIO gaan testen. Oh... die kleur. Ik vind deze zooo mooi!!! In eerste instantie had ik de AIO verkleind maar hij zat toen echt heel strak. Op de grootste stand zat hij goed. Die uitsparing voor de navel kwam goed van pas aangezien het stompje er nog niet af was. Zo irriteerde if scheurde de luier niet over de navel heen.

Ondanks dat deze Newborn AIO geschikt is vanaf 2,7 tot 7 kg heb ik het idee dat Josephine hem maar kort kan aanhebben. Door haar stevige beentjes past de luier enkel op de laatste drukknoopjes waardoor ze deze niet tot de 7 kg. kan aanhebben. Een kindje met dunnere (spille) beentjes zal hier langer plezier van hebben. (NB:Met bijna 12 weken was Josephine 5400 gram en 58 cm. lang en de Newborn AIO pastte ze toen niet meer)

Met 2 weken was ik benieuwd of ze al de One Size AIO en Cover aan zou kunnen. We waren net bij het consultatiebureau geweest en ze was 4.645 gram. De AIO is vanaf 4,5 kg. en de Cover vanaf 5 kg.

Mijn gevoel was goed want ze pastten ze al. Wel helemaal verkleind, maar het zat niet propperig of raar.

De Cover is goed te combineren met een prefold en snappi (bijvoorbeeld Imagine Baby) of met een voorgevormde luier (bijvoor de nachtluier Sandy van Motherease of de zelfgemaakte van Mei Leafde út Fryslan). Het dunne pul sluit mooi over beiden systemen en hield alles netjes binnen. Als ik ze vergelijk met de Blueberry Capri Covers zijn ze even lang. Bij de drukknoopjes is SmartBottoms iets smaller. De Blueberry Capri is bij de lekgootjes wat meer geplooid, dat heeft SmartBottoms niet en lijkt hiermee op de Motherease Airflow of Riki Wrap.

Bij de AIO wordt een extra inlegger geleverd die je erin kan klikken voor extra absorbtie. Ook zit er aan de voorkant nog een pocketopening waardoor je er nog meer absorptie kan toevoegen. Door de mix van katoen en hennep neemt de luier gemidd op. Wel heeft het een langere droogperiode. Sluit mooi aan bij de benen en achterop de rug.

Ben ik blij met deze luiers? Zeker weten!! Ze passen perfect bij Josephine en is eem toevoeging op de duurzame merken die wij al hebben. De one size luiers kunnen, als je een wat grotere newborn baby verwacht/krijgt, gelijk vanaf het begin gebruikt worden tot aan de zindelijkheid aan toe. Heb je een kindje die wat smallere beentjes heeft kan het zijn dat ze nog niet gelijk aankunnen.

SmartBottom is verkrijgbaar bij Lieveluiers. Newborn AIO - € 21,50


One Size AIO - € 29,50

https://www.lieveluiers.nl/c-5316581/smart-bottoms-too-smart-2-0-cover/

Check de Facebook en Instagram pagina van Eierbij voor de toffe winactie in samenwerking met Lieveluiers.nl
199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page