top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Pasen in Het Paradijs

Volgens het Bijbelverhaal beginnen Adam en Eva in het paradijs aan hun avontuur op deze aarde. Met Pasen wordt door de christenen gevierd de wederopstanding van Jezus Christus. Wie kent het verhaal niet? Het laatste avondmaal, de haan die driemaal kraait, de kruisiging en de wederopstanding.


Onze reis naar Het Paradijs begint op eerste Paasdag al vroeg richting in het Twentse Enschede. Nee, in dit paradijs werd geen laatste avondmaal geserveerd maar een paasbrunch voor onze familie.


Een haan kwam er ook niet in voor; dit restaurant is namelijk een vegetarisch restaurant met zo veel mogelijk biologische en fairtrade producten.

Midden in een woonwijk geeft ons navigatiesysteem aan dat we gearriveerd zijn op onze plaats van bestemming. Als je hier niet bekend zou zijn, dan zou je hier zo voorbij rijden. Eenmaal binnen gekomen wordt je verrast door de bijzondere inrichting van veelal hergebruikte -en restmaterialen. Er valt een hoop te zien en we geven onze ogen even de kost. Niet alleen is Jezus aanwezig, ook Buddha en nog meer engelen en andere godsdiensten. We worden vriendelijk welkom geheten door het personeel en we worden via een bruggetje naar onze plek begeleid. In het water zwemmen vissen en schildpadden. De planten, bijzondere beelden, houten geraamte van het gebouw geven het een sfeervol geheel.Onze oudste zoon gaat gelijk op ontdekkingstocht door het restaurant heen. Door middel van een trap kan naar een heuse loopbrug toe zodat je overzicht hebt van bovenaf. In ieder hoekje staat wel een knus zitje. Het is werkelijk een unieke en sfeervolle locatie.


Onze Paasbrunch wordt gestart met het welbekende eieren zoeken voor de allerkleinsten. Een heuse Paashaas is komen opdagen en deze doet gezellig mee met de kinderen. Hierna krijgen de kinderen een presentje en kan er aan tafel of in het Hol van de Paashaas gekleurd worden. Ook een gipsen haantje kan er worden in gekleurd (verven geeft zo'n smeerboel). Voor ons begint de brunch met een glaasje verse jus d'orange wordt vervolgd met een groene asperge - doperwten soep. Daarna wordt de tafel volgezet met divers ambachtelijk meergranenbrood, kleine quiches met hartige vulling paprika en bietendip en plakken kaas. Natuurlijk mogen de verse eitjes en de Matzes met bruine suiker en (citroen!)boter niet ontbreken. Ook uitgeserveerd krijgen we een wekpotje met een omeletje, mais, diverse kruiden en twee toast broodjes met avocado. De brunch werd afgesloten met een kopje koffie en een dessert. Wat het dessert precies was is niet uitgelegd, maar het leek op een soort cheesecake. Het was in ieder geval zoet en toch ook een licht zuurtje. Het eetbare viooltje was ook een spannende combinatie.
Al met al hebben wij een erg gezellige en lekkere Paasbrunch gehad. Het vlees werd niet gemist en niet alleen het eten was echt ontzettend lekker maar ook kinderen konden lekker rondlopen, kleuren of op ontdekkingstocht gaan. Het personeel is bijzonder vriendelijk en we voelden ons erg welkom. Na deze brunch zijn we dan ook al te nieuwsgierig geworden wat een diner in de avond je gaat brengen. Wij zullen dan ook zeker een keer terug komen om hierachter te gaan komen.


Het Paradijs is aan te raden met gezinnen met kinderen, rolstoelen en kinderwagens kunnen ook makkelijk naar binnen en in het invalide toilet is een verschoonmogelijkheid voor baby's.


Voor meer informatie: www.hetparadijs.com55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page