top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Terschelling met kinderen

Eind april zijn wij met een familieweekend naar het eiland Terschelling geweest. Mijn partner is daar al vaker geweest, voor mij en de kinderen was het de eerste keer.


Een auto meenemen naar Terschelling kan handig zijn met jonge kinderen, al ben ik er van overtuigd dat het ook prima zonder gaat. Hoe meer ruimte, hoe meer (onnodige) spullen je gaat meenemen. Dit ligt natuurlijk wel aan het weer!

Wij hadden ervoor gekozen om de auto mee te nemen. Met name benedendeks is het geen aanrader met kinderen. De auto’s worden heel strak op elkaar gezet waardoor je geen deuren meer kan openen. Je zal dus van te voren moeten uitstappen om je kids uit de auto te krijgen. Eenmaal bovendeks kan je genieten van de Waddenzee en de frisse zeewind. Er is zelfs ook een kindersalon waar kinderen lekker kunnen spelen. Toch wel handig met een boottocht van 120 minuten. Ook is er gratis wifi aan boord dus vervelen zal je je niet snel doen!


Op het eiland kan je je vervoeren door middel van de lokale bus of per fiets. Er zijn meerdere fietsverhuren met ruime keuze. Van omafiets tot elektrische bakfiets. Keuze genoeg!


Omdat wij onze auto mee hadden, konden wij gelijk naar onze accommodatie. Deze was gelegen ten oosten van het eiland nabij Hoorn. Vanaf de boot kan het vakantiegevoel beginnen. Krijsende meeuwen, frisse zeewind en het pittoreske dorpje West. Vooral met het mooie weer wat dit weekend was voorspeld, waande je je in het buitenland. Het duinlandschap gingen we verlaten en reden door frisse grasvelden met koeien, paarden en schapen. Op een kwartiertje rijden vanaf West ligt het plaatsje Hoorn. Hier vindt je diverse eetgelegenheden, een broodwinkel en een van alles wat winkeltje, maar toch het bekendste is café Hessel. Dit welbekende café restaurant was op loopafstand van onze accommodatie. Omdat wij met onze hele familie waren hebben wij ervoor gekozen om een hostel H2O af te huren. De voordelen van het desbetreffende hostel waren:

- geen beddengoed en/of handdoeken meenemen

- 9 kamers, waarvan 3 driepersoonkamers en de rest 2 persoonskamers

- ieder kamer een eigen badkamer met wc

- professionele gezamenlijke keuken

- zowel koelkasten als diepvries aanwezig

- gemeenschappelijke woonkamer met bar en tv hoek


Nu hadden wij de hele hostel afgehuurd, maar de kamers zijn ook individueel te boeken. De rustige omgeving was ideaal voor onze familie.


De volgende dag stond onze eerste gezamenlijke activiteit op de planning; de huifkarrentocht. Op slechts tien minuten fietsen waren we aangekomen bij Puur Terschelling in Oosterend. Voor zowel fietsen als auto's er is parkeerplek. Bij Puur Terschelling kan je prachtige buitenritten maken op Friese paarden door de bossen, de duinen en op het strand. Onze oudste mocht voorop de bok zitten en de jongste ging bij mij in de draagzak van Mysol Girasol. Een fijne mei tai van draagdoekenstof die meegaat vanaf geboorte (50/56) tot peuter (98). De huifkarrentocht bracht ons langs de uitgestrekte cranberry velden, de glooiende duinen tot aan het breedste strand van Europa aan de westkant van Terschelling. Op het strand werd er een pauze gehouden met koffie, thee en de eilandlandse lekkernij pondkoek. Voor kinderen is zo'n huifkarrentocht zeer geschikt. Er valt van alles te zien en de huifkar is overdekt. Zo kan je ook met slecht(er) weer een mooie tocht maken. Een kinderwagen of buggy wordt lastig om mee te nemen, maar een draagzak of draagdoek is ontzettend makkelijk dan.De volgende ochtend stond een zeehondentocht op het programma. Deze start op West, vlakbij de boot. Ook hier is een buggy of kinderwagen niet handig om mee te nemen. Er is gelegenheid om bovendeks te zitten en ook benedendeks. Benedendeks is er ook een barretje waar je koffie/thee, frisdrank met wat lekkers kan nuttigen. Het is raadzaam om een zwemvest mee te nemen voor lopertjes. Wij zagen dat velen dit niet hadden, en ook al is het niet verplicht, toch wel een veilig gevoel. Op zee wordt er een verhaaltje verteld over de zeehonden en na ongeveer 35 minuten varen liggen de zeehonden daar op de zandbanken te zonnen. Hoe stiller/rustig je bent, hoe dichterbij je kan komen. Hierna vaart de boot weer langzaam terug naar het beginpunt. Je kan dit leuk combineren met het dorpje West zelf. Leuke winkeltjes, terrasjes; je krijgt er het ultieme vakantie gevoel!


In de middag zijn wij ook nog naar het Wrakkenmuseum geweest in Formerum. Niet alleen leuk voor de ouders maar ook voor de kinderen. Er valt zoveel te zien; van aangespoelde sportschoenen tot voorwerpen uit scheepswrakken en in de piratentuin staat zelf een heus piratenschip, een kasteel en een boomhut. Je kijkt je ogen uit, erg leerzaam en kinderen kunnen er heerlijk spelen!


Een weekend op Terschelling was eigenlijk veelste kort maar ik weet zeker dat we er snel weer eens heen gaan om de rest van het eiland te verkennen. De uitgestrekte standen, de weelderige duinen en de vakantiesfeer die er heerst geeft je een heerlijk vakantiegevoel in eigen land!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page