top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

Tips voor doorkomende tandjes

Dag 9.


Rond de drie maanden kunnen de eerste tandjes komen maar dit kan ook pas na de eerste verjaardag zijn. Meestal begint het eerst onder met de snijtandjes. Hoe herken je doorkomende tanden? Baby’s beginnen vaak meer te kwijlen, bijten / kauwen op alles wat je geeft, gezwollen tandvlees, rode wangetjes, oortjes trekken verhoging, zuurruikende poep, luieruitslag of onrustig slapen. Wees gerust, je baby hoeft niet alle symptomen te hebben.


Het liefst neem je de pijn van ze over, maar dat kan helaas niet. Wel kan je ze helpen om de pijn te verzachten.


💛 VSM Chamodent gel of druppels: Verzorgt en verzacht het tandvlees bij het doorkomen van tandjes. In masseren met de vingers over het tandvlees of druppelen in de mond. Chamodent is een homeopathisch geneesmiddel en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. (De druppels bevatten we een klein percentage alcohol).


💛 Genigel Baby: een medisch middel dat hyaluronzuur bevat. Dit versnelt de genezing van wondjes, maar verzacht niet de pijn. Het komt van oorsprong uit de kaakchirurgie waar het gebruikt wordt om de genezing na een operatie te bespoedigen. In het middel voor het doorbreken van de tandjes is de concentratie hyaluronzuur wel sterk teruggebracht. (Bevat geen suikers of alcohol).


💛 Dentinox: is een middel met lidocaine, dit verdooft het tandvlees oppervlakkig en zou op die manier de pijn moeten verlichten. Een vreemd goedje met allerlei toevoegingen om de smaak van de lidocaine te masceren. Dentitix verlicht wel tijdelijk de gevoeligheid in tegenstelling tot Gengigel dat alleen de genezing bespoedigd. (Bevat wel suikers ondanks dat het suikervrij claimt).


💛 Iriswortel: grote kans dat je deze nog niet eerder hebt gehoord. Iris wortel is een traditioneel huismiddel om verlichting te geven bij het doorkomen van de tandjes. Het speeksel van de baby maakt de violette wortel zacht en elastisch en masseert zachtjes het tandvlees van je kindje. Slechts een paar minuten kauwen zijn genoeg om de actieve ingrediënten aan het tandvlees vrij te geven.


💛 Barnsteen: hierover heb ik onlangs een uitgebreide blog over geschreven. Het baltische amber staat bekend om natuurlijke pijnstiller en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Wanneer amber opwarmt tot lichaamstemperatuur, begint het barnsteenzuur te verdampen en het houdt het ontstekingsreacties tegen.


💛 Extra liefde: het kan best effe pittig zijn, zo’n huilerig en hangerig kind. Bedenk toch goed dat je baby zich gewoon niet lekker voelt door die hele tandjestoestand. En daar hoort een beetje extra liefde bij. Neem je kleine lekker op schoot, geef ‘m een extra knuffel en lees nog eens een boekje voor – gerichte aandacht doet wonderen. Bovendien kan hij over een tijdje geen seconde meer stilzitten dus geniet er voorlopig nog maar van.


Wat is jouw tip voor doorkomende tandjes?

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page