top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRosalie

GETEST: Elskbar AIO Snap-In One Size

Ergens in november kwam ik het merk Elskbar tegen, nog niet wetende dat Nappy’s deze in het assortiment zou nemen. Na prettig contact te hebben gehad met Louise, de eigenaresse van Elskbar, heb een all-in-one snap-in OS luier besteld zodat ik deze kon gaan testen. De lastigste keuze was welke print ik moest gaan kiezen want alle vier de printjes zijn erg mooi. Uiteindelijk de “Muschrooms” besteld en al vrij snel had ik de luier binnen. Deze kwam onder de Kerstboom te liggen als cadeautje omdat Josephine hem nog wat ruim was.

Wie is Elskbar?

Leuk om te weten is dat Elskbar uit Denenmarken komt en een idee is van Louise Gronemann. Moeder van drie en haar vierde kindje is onderweg. Van materiaal tot kleur en design heeft ze allemaal bedacht onder de talloze nachtvoedingen. Het bleef niet bij ideeën. Na veelvuldig contact met verschillende producenten, skype vergaderingen en vele e-mails bleven er een handvol producenten over. Elskbar wordt geproduceerd in China. In een kleine fabriek die uitsluitend wasbare luiers naaien. De 70 werknemers zijn niet jonger dan 28 jaar oud, worden rechtvaardig betaald en werken onder goede werkomstandigheden. Fijn om te weten dat hier goed naar gekeken word want helaas word er in Azië veel producten geproduceerd waarbij deze werkomstandigheden niet gewaarborgd worden en zelf kinderarbeid aan te pas komt. In dit geval is “gemaakt in China” niet negatief.


Assortiment

Zoals ik al vertelde hebben ze vier kleuren printjes; okergeel (paardenbloemen), mosgroen (grassen), kastanjerood/bruin (herfstbladeren) en herfstbruin (paddenstoelen). Naast de one size snap-in luiers die passen van 6-18 kg., zijn er ook new born luiers die passen vanaf 2,5 kg. tot 6 kg. Je kunt de luiers matchen met de wetbags, verschoonmatjes, slabben en wasbare vuilniszakken. Ook wasbaar maandverband is onlangs aan het assortiment toegevoegd en wasbare billendoekjes om de collectie af te maken.

De luier

De AIO OS word standaard geleverd met twee boosters. De boosters kunnen aan zowel de voorkant als achterkant, door middel van de drukknoopjes (snaps), worden geklikt in de luier. De lange booster kan je vouwen waar deze gewenst is. Voor een jongetje kan je deze vouwen zodat er meer stof aan de voorkant zit, terwijl je voor een meisje liever meer stof aan de onderkant hebt. De korte booster kan niet verder gevouwen worden maar “ligt” als het ware in de luier. De boosters zijn gemaakt van 70% bamboe en 30% biologisch katoen. Ze nemen dus een hoop op in tegenstelling tot andere aio’s. Dit betekent wel dat de droogtijd een stuk langer is dan andere merken. De boosters voelen prettig en bevatten geen microvezel of fleece. Ook valt de luier erg mooi slank, al heb ik er weinig moeite mee als deze wel wat dikker zou zijn.

Als je de boosters hebt gebruikt kan je de lege aio (of overbroekje) ook prima combineren met prefolds. Het “overbroekje” is lekker zacht van binnen en kan wel nat / vochtig worden. Onze Josephine is geen grote plasser en hierdoor kon ik het “overbroekje” meerdere keren gebruiken omdat ik slechts één set booters heb die ik hierin kan klikken. Helaas passen snap-in boosters van andere merken zoals SmartBotttoms, Econaps en GroviaOne er niet op, maar zoals ik al zei; met een prefold kan je ook prima gebruiken. Qua grootte zijn ze zeker te vergelijken met Econaps en GroviaOne.


Ik heb vrijwel alleen Amerikaans –en Canadese merken in mijn “assortiment”, maar deze AIO Snap-In van Elskbar past prima in het rijtje wat ik in een luier zoek. Fijn materiaal, goede boosters, slanke luier, combineerbaar met prefolds en duurzaam geproduceerd ondanks dat het in China is.


893 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page